• Lorem ipsum

Bliss balls met rauwe cacao, noten en kokos

3 Mar 2017
door Aimée Kuntz

Deze bliss balls zijn één van mijn favoriete treats. Dit recept is genoeg voor ongeveer 32 choco-balletjes, waardoor je ruim genoeg hebt om te delen. Een heerlijke guilty-free snack die goed past in een yoga levensstijl.

 

Bliss balls

Heb je al wel eens bliss balls gegeten? Ik vind ze heerlijk! Vooral deze variant met cacao, noten en kokosrasp. Bovendien bevat rauwe cacao kalium, magnesium en ijzer, wat fijn is voor beoefenaars van bikram yoga en andere hot yoga stijlen om de mineralen weer aan te vullen. Ook noten zijn een goede bron voor diverse mineralen. Kies voor je favoriete noten. Zelf voeg ik vaak een eetlepel maca toe, wat ook weer rijk is aan vitamines, mineralen en aan toe wordt geschreven een positief effect te hebben op de hormoonhuishouding. Maar dit kan je ook weglaten als je dit niet lekker vind of niet in huis hebt.

 

De verhoudingen van de ingrediënten in het recept nemen niet zo nauw, dus je kan makkelijk variëren naar smaak. Ik bewaar de gemaakte bliss balls in de koelkast zodat ze stevig blijven en ik een voorraadje kan bewaren.

 

Mocht je geen zin hebben om balletjes te draaien, kan je er ook makkelijk een raw brownie van maken. Bekleed hiervoor een ondiepe schaal met bakpapier en verdeel het mengsel erin. Bestrooi het met kokosrasp en/of goji bessen en druk dit zachtjes aan. Bewaar ook deze variant in de koelkast. En als je trek hebt in een raw brownie, hoef je dan alleen nog maar een stukje af te snijden.

 
  

Biologische ingrediënten

  • 3 handjes ontpitte gedroogde dadels
  • 3 handjes noten naar voorkeur (bijvoorbeeld walnoten, pecannoten en hazelnoten)
  • 2 handjes amandelmeel (of vervang door andere noten)
  • 6 eetlepels kokosrasp + genoeg kokosrasp om de balletjes in te rollen
  • 6 eetlepels rauwe cacao (ik vind zelf die van orginal superfoods erg lekker)
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel maca (optioneel)

 
  

Bereiding

  • Halveer de dadels en week ze een kwartiertje in warm water
  • Meng alle ingrediënten in de hakmolen (tip!) of blender
  • Mocht het mengsel te droog zijn, kan je altijd een klein (!) beetje water toevoegen
  • Rol balletjes van het mengsel en rol ze in de kokosrasp
  • Bewaar de bliss balls tot gebruik in de koelkast

  

Enjoy your Habits© today with love and light!

Aimée Kuntz 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »