• Lorem ipsum

Dankbaarheid Yoga Reis

7 Jun 2021
door Aimée Kuntz

Dankbaarheid voelt zo goed. Wie wil dat gevoel niet als staat van zijn? Hoewel het menselijk is om in en uit dankbaarheid te bewegen, kunnen we dankbaarheid cultiveren. Wie wil er mee op een dankbaarheidsreis?

 

“Geluk kan niet worden gereisd, bezeten, verdiend, gedragen of geconsumeerd. Geluk is de spirituele ervaring van elke minuut met liefde, gratie en dankbaarheid te leven.” ~ Denis Waitly

 

Het beoefenen van yogahoudingen maakt deel uit van het achtvoudige pad zoals beschreven door Patanjali in de yoga sutra. De yogahoudingen zijn geen doel op zich. Maar ze helpen wel en (behalve dat ze onderdeel zijn van het achtvoudige yoga pad) beïnvloeden de energiekanalen in je lichaam, kalmeren de geest en ondersteunen ze het innerlijke werk van yoga.

 

Een continue dankbaarheidsbeoefening is een manier om innerlijk werk te doen dat perfect past binnen het yoga pad. Eén van de Niyama (een andere tak van het achtvoudige yogapad) is immers santosha - tevredenheid, dat wordt ondersteund door dankbaarheid.

 

Om deze reden organiseer ik een instagram dankbaarheidsyoga-uitdaging, waarbij we de beoefening van yoga asana integreren met het innerlijke werk van een gratitude practice. Het vindt plaats van 10 - 14 juni 2021 en is te volgen via de hashtag #JuneGratitudeYogis (klik HIER om de uitdaging te bekijken). Je bent van harte welkom om mee te doen. YogaHabits sponsort zelfs een prijs voor een van de winnaars, dus misschien win je dan wel een YogaHabits cadeaubon.

 

Hoewel de steun van de yogagemeenschap erg nuttig kan zijn, realiseer ik me dat niet iedereen die geïnteresseerd is in een dankbaarheidsyoga welke via instagram zal plaatsvinden. Of misschien lees je deze blog pas nadat de challenge heeft plaatsgevonden. Dus voor die mensen stel ik de dagboekvragen ook hier beschikbaar.

 

Per dag vind je een dagboekvraag en een inspirerende quote. Deze kan je zelf combineren met een categorie yogahoudingen voor een versterkend effect. Ben je er klaar voor om op je yogamat te stappen en daarna te reflecteren in je dagboek?

 

DANKBAARHEID REIS: LINE-UP & ONDERWERPEN

Dag 1 Dankbaarheid met Verwondering

Het mooiste dat we kunnen ervaren is het mysterieuze. Het is de bron van alle ware kunst en wetenschap.” ~ Albert Einstein

Yogahouding: een omgekeerde houding of twist (bijvoorbeeld hoofdstand of Ardha Matsyendrasana)

Dagboekvraag: Tijd om ons bewustzijn te verbreden. Hoe zorgt verwondering en het zien van verschillende perspectieven ervoor dat je meer dankbaarheid voelt?

 

Dag 2 Dankbaarheid met waardering

Voor wat is geweest, bedankt! Voor wat zal zijn - ja!” ~ Dag Hammerskjöld

Yogahouding: een zittende vooroverbuiging (bijvoorbeeld paschimottanasana)

Dagboekvraag: tijd om naar binnen te keren. Wie waardeer je of voel je je dankbaar voor?

 

Dag 3 Dankbaarheid met kracht

"Er is een middenweg, een plek waar je zowel zacht als sterk kunt zijn, open kunt staan voor groei en stevig je grenzen kunt aangeven, vergevingsgezind maar niet vergetend, wijs en medelevend, vredig en gedreven om te handelen - dit is voor mij waar alle kracht in yoga over gaat.” ~ Kino MacGregor

Yogahouding: een core houding (bijvoorbeeld navasana, boothouding)

Dagboekvraag: Tijd om een sterke basis voor transformatie te bouwen. Is er een transformatie in jezelf of iemand anders geweest die je inspireert?

 

Dag 4 Dankbaarheid met liefde

"Leef in liefde en het hele leven is een wonder dat zich ontvouwt met schoonheid en ontzag." ~ Kino MacGregor

Yogahouding: een hartopener (bijvoorbeeld ustrasana, kameelhouding)

Dagboekvraag: Tijd voor die innerlijke vonk. Hoe heeft yoga jou of je leven getransformeerd?

 

Dag 5 Van Dankbaarheid naar Genade

"Als ik dankbaar ben, vind ik mijn gratie" ~ Deepak Chopra

Yogahouding: Yogi's Choice (kies voor jouw favoriete yogahouding)

Dagboekvraag: tijd voor integratie. Hoe ziet gratie er voor jou uit? Wat kun je doen om terug te keren naar gratie/sierlijkheid als er iets gebeurd dat moeilijk is?

 

Outfit op foto

Ik draag hier een Onzie-outfit: GlacierMidi-legging en Knot Tee met daaronder de White Sacred bra.

 

Yoga Journal

Op zoek naar een dagboek/planner dat zowel de beoefening van yoga op als naast de mat ondersteunt? Bekijk dan de Yoga Journals van Daily Greatness in onze webshop.

Dailygreatness Yoga Journal

 

Niets meer missen van onze yoga blog?

Wil jij stap voor stap meer yoga lifestyle gewoontes implementeren? Om meer ontspannen te genieten van jouw ideale leven? Om te leven volgens jouw intentie? Het is ons doel om jou hiermee te helpen. 

SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEFen mis nooit meer één van onze yoga blogs (en ontvang een gratis e-boek vol yoga lifestyle tips voor meer energie).

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »