• Lorem ipsum

Dankbaarheid

14 Jun 2018
door Aimée Kuntz

Dankbaarheid is één van de krachtigste tools die ik ken om je gelukkig te voelen. De eerste keer dat je dankbaarheid voelde in je leven, gebeurde dit waarschijnlijk spontaan. Daarmee bedoel ik dat niet bij voorbaat gericht was op het resultaat ‘dankbaarheid’. Logisch, want het is een staat van zijn. In tegenstelling tot dankbaarheid die ergens afhankelijk van is (dankbaar voor die mooie yoga legging ;-) etc.). En toch.... dankbaar zijn voor iets is ook heel waardevol.

 

Mijn ervaring is echter dat het wel helpt om ook bewust bezig te zijn met het cultiveren van dankbaarheid. In de vorm van een praktische oefening. Zelf leerde ik deze oefening toen ik nog op de middelbare school zat. In een periode waarin ik niet lekker in me vel zat. Maar ook nu gebruik ik het nog steeds en helpt het om mezelf weer op te pakken, weer op te staan, weer opnieuw te proberen. Om toch te kunnen genieten van het leven, ook al zit het vol met uitdagingen.

 

De oefening is heel simpel uit te voeren: benoem iedere dag zeven dingen waar je dankbaar voor bent.

 

COUNT YOUR BLESSING EVERY SINGLE DAY.

(Tel je zegeningen iedere dag opnieuw).

 

In het begin vond ik het best lastig om iedere keer weer zeven dingen te benoemen waar ik dankbaar voor was. En regelmatig vind ik het nog best lastig weer totaal nieuwe dingen te bedenken, al zit daar juist de kracht in! Maar toch, met een beetje zoeken, lukt het toch altijd wel weer om zeven dingen te benoemen. Een regenboog of een mooie zonsondergang blijven het natuurlijk altijd goed doen. Denk bijvoorbeeld ook eens aan die kracht die je hebt waarmee je in staat bent geweest jouw uitdagingen te doorstaan.

 

Het benoemen kan zowel mentaal, als door ze op te schrijven (bijvoorbeeld in een dankbaarheidsdagboek) of natuurlijk hardop. Net waar jij je het beste bij voelt en wat het voor jou makkelijker maakt de oefening überhaupt te doen.

 

Wat er hiermee gebeurd is dat je bewust op zoek gaat naar mooie dingen en ervaringen. Je werkt hiermee dus ook aan het vergoten van je bewustzijn. Dingen die je eerder niet zo waren opgevallen, vergroot je nu uit.

 

Anderzijds verander je hiermee ook je perspectief. Met oefening wordt het steeds makkelijker om de positieve kant van iets te zien. En dit zorgt niet alleen voor meer dankbaarheid vanuit een staat van zijn, maar creëert ook meer hoop, toewijding en doorzettingsvermogen; omdat je de waarde die je inspanning oplevert benadrukt.

 

Het beoefenen van dankbaarheid helpt ook om je persoonlijke frequentie te verhogen. En als je jouw frequentie genoeg verhoogt, zal je je ook vanzelf spontaan vaker dankbaar voelen: dankbaarheid als een staat van zijn. Onafhankelijk van de situatie waarin je je bevindt. Op weg naar steeds meer bliss geluksmomentjes in jouw leven. En laten we wel wezen, die kunnen we met alle uitdagingen van het leven toch goed gebruiken? Ik wel in ieder geval!

 

Dus… voor welke zeven dingen/ervaringen ben jij vandaag dankbaar?

 

Enjoy your Habits© today with love and light!  

Aimée Kuntz

 

 

Foto

Aimée van YogaHabits draagt hier een Super Light Capri en LaLa Top van LaLa Land ComfyWear met er op een Drapey V Back top van Onzie.

 

Niets meer missen van onze yoga blog?

Wil jij stap voor stap meer yoga lifestyle gewoontes implementeren? Om meer ontspannen te genieten van jouw ideale leven? Om te leven volgens jouw intentie? Het is ons doel om jou hiermee te helpen. 
SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF en mis nooit meer één van onze yoga blogs.
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »