• Lorem ipsum

Dankbaarheids tools: koppel het aan een dagelijkse activiteit

24 Mar 2020
door Aimée Kuntz

Als alles voor de wind gaat is het natuurlijk het makkelijkst om je dankbaar te voelen. Maar juist in het geval van uitdagende situaties hebben we dankbaarheid des te meer nodig.

Dankbaarheid versterkt bijvoorbeeld het immuunsysteem. Het zorgt voor een kalmere mind. En het helpt om, terwijl je de situatie ziet voor wat deze werkelijk is, te kiezen voor een positieve bijdrage. Juist omdat je in je kracht blijft staan. Zodat je net als een lotusbloem de modder kan gebruiken om te transformeren in iets moois en waardevols.

 

Zelf ben ik ruim 20 jaar geleden begonnen om bewust de tijd te nemen om te zien waar ik allemaal dankbaar voor kan zijn. De start van mijn gratitude practice was in een voor mij emotioneel zware periode. Juist daarom stond ik er voor open. Ik had behoefte aan iets dat zou veranderen hoe ik me de meeste tijd voelde. 

De afgelopen 20 jaar heeft de beoefening van dankbaarheid een enorm positief effect gehad op mijn mindset. Het gaf me onder andere kracht, vertrouwen, mentale rust, energie, een warmer hart en connectie.

 

Er zijn enorm veel manieren om meer dankbaarheid in je leven te creëren. In deze yoga blog deel ik er eentje die mij de laatste tijd enorm helpt. Bovendien is het ook nog eens zeer makkelijk te integreren in jouw dagelijkse leven.

Namelijk door het te koppelen aan iets wat je sowieso meerdere keren per dag doet. Zoals bijvoorbeeld het zetten van van een kopje thee of het poetsen van je tanden. Of misschien wel tijdens het wassen van je handen. ;-) Iedere keer dat je die activiteit uitvoert, sta dan even stil bij waar je dankbaar voor bent en zou kunnen zijn. 

 

Met deze methode:

  • heb je automatisch meerdere momenten van dankbaarheid per dag
  • hoef je geen extra tijd uit te trekken voor je dankbaarheids beoefening omdat je het combineert met iets wat je sowieso toch al doet
  • heb je meerdere keren per dag een positieve invloed op jouw mindset
  • wordt de activiteit waaraan je het koppelt ook meer vervult met mindfulness
  • versterk je jouw immuunsysteem dagelijks

 

Mocht je merken dat je het toch vergeet toe te passen tijdens jouw uitgekozen activiteit, kan je daar (tijdelijk) een herinnering voor plaatsen. Bijvoorbeeld als je kiest om dankbaarheid te beoefen tijdens het zetten van een kopje thee, kan je tijdelijk een post-it plakken bij jouw theezakjes die jou aan jouw dankbaarheids oefening herinnert. Net zolang tot je het automatisch doet.

 

Wil je meer lezen over het creëren van meer dankbaarheid in je leven? Check dan ook DEZE blog.

In de tussentijd, waar ben jij op dit moment dankbaar voor? Waar kan je nog meer dankbaar voor zijn in jouw leven?

 

Enjoy your habits today with love and light.

 

Namasté,

Aimée Kuntz

 

Niets meer missen van onze yoga blog?

Wil jij stap voor stap meer yoga lifestyle gewoontes implementeren? Om meer ontspannen te genieten van jouw ideale leven? Om te leven volgens jouw intentie? Het is ons doel om jou hiermee te helpen. 
SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF en mis nooit meer één van onze yoga blogs.
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »