• Lorem ipsum

Mini-meditatie: geniet van je ademhaling

4 Jan 2018
door Aimée Kuntz

Meditatie is voor sommige mensen een geladen woord. Want ook al spreken enorm vele yogi’s zich zeer positief uit over de voordelen van hun meditatie practice, is het vaak een uitdaging om een regelmatige meditatie practice op te bouwen. De mini-meditatie waarover ik het heb in deze yoga blog is echter super toegankelijk voor iedereen.

 

Geniet van je ademhaling als mini-meditatie

Een week geleden hoorde ik happiness coach Rob Mack in een video spreken over deze mini-meditatie. Hoe je deze uitvoert? Heel simpel; door te genieten van je ademhaling. Probeer het maar eens.

  

Je zal merken dat door te genieten van je ademhaling je je heel bewust wordt van je ademhaling. Dus je doet ook meteen aan mindfulness. Zelf merkte ik echter meteen dat dit verder gaat dan bewustwording. Namelijk dat je ook contact maakt met een gevoel van geluk. Geluk dat nergens afhankelijk van is.

  

  

Is dit weer rainbows & unicorns?

Hoewel ik rainbows en unicorns eigenlijk heel erg leuk vind, is dit niet waar deze mini-meditatie over gaat. Op het moment dat ik hoorde over deze oefening, zat ik zelf inmiddels een paar weken in een zeer heftig rouwproces en voelde me alles behalve verbonden met bliss.

 

Door deze oefening kwam ik echter instant weer in verbinding met mijn geluksgevoel. Zelfs al waren de omstandigheden in m’n leven absoluut niet veranderd. Het contrast in m’n leven was nog steeds aanwezig. En toch, kon ik me weer even gelukkig voelen. Onafhankelijk dus van omstandigheden. Zonder attachment. En weer wat meer verbonden met het universum.

 

Ongeveer één week verder, heb ik deze techniek veel toegepast. En ik ben er zo enthousiast over, dat ik het met je deel in deze yoga blog. Het is voor mij echt een vorm van #practicefromtheinsideout. Want hoe fijne omstandigheden ook bijdragen aan geluk, je hebt ze niet nodig om je gelukkig te voelen. Dit gevoel van bliss (waarmee je contact kan maken door te genieten van je ademhaling) is altijd bij je geweest en zal altijd bij je zijn. En de simpele techniek om te genieten van je ademhaling helpt om er contact mee te maken, zodat je dit gevoel steeds weer en steeds langer kan ervaren.

   

   

Meditatie vorm die je altijd en overal kan toepassen

Waar je ook bent, wat je ook aan het doen bent, deze meditatie vorm kan je altijd beoefenen. Ook op je werk, tijdens het koken, als je een lekkere wandeling in de natuur en natuurlijk ook tijdens je yogales.

   

Wat ervaar jij als je geniet van je ademhaling? Zelf voel ik dan meer energie, verbondenheid, rust en een warm gevoel in m’n hart. En ja, toch een beetje unicorns & rainbows: bliss.

  

Het zou leuk zijn als je een reactie achterlaat hoe deze mini-meditatie voor jou werkt, wat ook anderen weer kan helpen met het creëren van hun YogaHabits.

 

Enjoy your Habits© today with love and light!

 

Aimée Kuntz

  

     

Niets meer missen van onze yoga blog?

Wil jij stap voor stap meer yoga lifestyle gewoontes implementeren? Om meer ontspannen te genieten van jouw ideale leven? Om te leven volgens jouw intentie? Het is ons doel om jou hiermee te helpen. 
SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF en mis nooit meer één van onze yoga blogs.
   

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »