• Lorem ipsum

Smoothies! Supergezond & lekker

29 Jun 2015
door Aimée Kuntz

Iedereen die op ons openingsevent was wilde het weten: Wat zit er in die superlekkere smoothies?! Bij deze onthult YogaHabits haar geheim (dank ook aan Kevin, die de catering voor ons event geweldig heeft verzorgd)!

 

Matcha smoothie (+/- 0,4 liter)

Matcha is een groene thee poeder dat een relatief hoog gehalte aan onder meer chlorofyl (bladgroen), aminozuur L-Theanine en anti-oxidanten heeft. Matcha werkt rustgevend, ontgiftend, concentratie- energie- en uithoudingsvermogen verbeterend. Wat wil je nog meer?

  

Matcha heeft een wat bittere smaak. Het gebruik van matcha kun je het beste rustig opbouwen zodat je aan de smaak went. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met 1 theelepel in je smoothie. Ons is opgevallen dat hoe vaker we het drinken, hoe minder bitter het lijkt te proeven (en hoe meer matcha we aan onze smoothie toevoegen!). 

   

Bereiding: mix de onderstaande ingrediënten in je blender
     0,2 liter rijst-kokosnootmelk (ongezoet)
     2 bananen
     1 à 2 theelepels matcha groene theepoeder
     Optioneel klein bosje raapstelen
   

  

Cacao (groene) smoothie (+/- 0,5 liter)

Dit is nog zo'n toegankelijke smoothie met een beetje groen er in. En voor de chocoholics onder ons vooral gewoon heerlijk! 

YogaHabits Cacao kersen groene smoothie

Wist je dat rauwe cacao bovendien rijk is aan magnesium, antioxidanten (flavonoïdes), ijzer, chroom, mangaan, zink, koper, vitamine C en omega-6 vetzuren? Omdat avocado en spinazie rijk zijn aan kalium en magnesium is het ook een hele fijne smoothie voor de Bikram en Hot yogi(ni)s onder ons.

Tip: Voeg meer of minder cacao toe naar smaak.

  

Bereiding: mix de onderstaande ingrediënten in je blender
     0,25 liter amandelmelk (ongezoet)
     2 flinke handen spinazie
     1 banaan
     200 gr kersen (diepvries)
     1/4 rijpe avocado
     snufje vanillepoeder
     1 à 2 eetlepels rauwe cacao

  

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »