• Lorem ipsum
FAQ
Wasvoorschriften
Hoe kan ik mijn yogakleding het beste wassen?

Kwaliteit, daar moet je goed voor zorgen. Jij bent kwaliteit, net zoals de yogakleding die je bij YogaHabits koopt. En als jij goed voor je yogakleding zorgt, zorgt het goed voor jou.

YogaHabits biedt exclusieve yoga/work-outkleding aan gemaakt van kwalitatief hoogwaardige stoffen. Om je yoga-outfit zo lang mogelijk mooi te houden, is het belangrijk deze op de juiste manier te behandelen. Hierbij onze tips:

* Spoel je yoga outfit al direct uit na je yogales of andere work-out (met alleen water, dus hier geen reinigingsproducten producten gebruiken). Bijvoorbeeld terwijl jij jouw douche neemt. Was je yoga outfit daarna dezelfde dag nog met een handwasje met weinig wasmiddel en een scheutje kleurloze natuurazijn.

* Natuurlijk kun je deze yogakleding ook wassen in de wasmachine. Vaak zit er een extra kort wasprogramma op je wasmachine van ongeveer 20 minuten (of anders een handwas programma) wat hiervoor heel handig is. Was het dan wel op lage temperatuur (wij raden koud wassen aan), zonder of op lage centrifugeersnelheid en met vergelijkbare kleuren. Een speciaal waszakje beschermd de stof bovendien beter in de wasmachine. Het scheutje kleurloze natuurazijn kan je in het wasverzachtervakje doen. 

* Voeg een scheutje kleurloze natuurazijn toe aan de was (naast je wasmiddel). Dit helpt de kleuren beter te laten hechten aan de stof (dus doe dit ook al bij de eerste keer wassen!), de kleuren beter te behouden en voorkomt meteen nare geurtjes. Indien je de wasmachine gebruikt, schenk het dan in het vakje voor wasverzachter. De geur van de azijn verdampt overigens gewoon bij het drogen en ruik je daarna helemaal niet meer.

* Was je yogakleding apart van handdoeken om pluizen van het high-tech materiaal te voorkomen.

* Was jouw high-tech yogakleding zonder wasverzachter. Wasverzachter is namelijk niet goed voor de elasticiteit in deze high-tech materialen. Zo zorg je dat jouw yogakleding nog langer mee gaat.

* Gebruik niet te veel wasmiddel, aangezien dit niet goed is voor de elasticiteit van high-tech materialen. Als je twijfelt, gebruik dan wat minder wasmiddel. Voeg liever een scheutje kleurloze natuurazijn toe om nare geurtjes te voorkomen.

* Laat je yogakleding altijd natuurlijk drogen (niet in de droger) om de elasticiteit en pasvorm te behouden.

Korting yoga leraar
Ik ben een yoga leraar/lerares. Krijg ik dan korting bij jullie?

Wat leuk dat je yogalessen geeft! 

YogaHabits biedt geen speciale korting aan yoga docenten. De belangrijkste reden hiervoor is dat wij onze producten al aanbieden voor een zo laag mogelijke prijs voor iedereen. Dit gecombineerd met een super fijne shop ervaring & klantenservice.

Wel hebben we regelmatig exclusieve aanbiedingen voor onze nieuwsbrieflezers. Speciaal voor de YogaHabits community dus.

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Mocht je nou yogaleraar/yogalerares zijn en afgelopen jaren al regelmatig bij YogaHabits hebben besteld en enorm enthousiast zijn over YogaHabits... dan wil je misschien wel ambassadeur worden van YogaHabits. Neem in dat geval s.v.p. contact met me op via [email protected]voor de mogelijkheden.

Niet goed - geld terug garantie
Als het product niet naar wens is, krijg ik dan mijn geld terug?

Wij willen dat jij super blij bent met jouw aankoop bij YogaHabits.

Daarom gegeven we uitgebreide beschrijvingen bij ieder product en voorzien we alle yogakleding van een maattabel (staat bij uitgebreide productbeschrijving als je op de productpagina wat naar beneden scrolt).

Mocht na het passen toch blijken dat het niet het ideale product is voor jou, dan kan je het item eenvoudig ruilen of retourneren conform ons retourbeleid. Daarom heb je zelfs 30 dagen om je product te beoordelen, zodat je alle tijd hebt om jouw product te passen en indien nodig terug te sturen. Klik HIER voor meer informatie, hoe ons retourbeleid precies werkt.

Ook helpen we je graag verder indien de pasvorm niet is wat jij zoekt, om een item te vinden dat wel bij jou past. Door onze persoonlijke ervaring met de yogakleding en de feedback die wij afgelopen jaren hebben ontvangen, hebben wij veel informatie om jou hiermee te kunnen helpen. Neem hiervoor contact met ons op via [email protected]. We kunnen je hierbij het beste helpen als je omschrijft bij welk deel van je lichaam het door jou bestelde item te groot of te klein zit en je je reguliere maten aan ons doorgeeft.

Fysieke winkel
Hebben jullie ook een fysieke winkel?

Op dit moment is YogaHabits 100% online.

We hebben echter een zeer flexibel retourbeleid en geven je zelfs 30 dagen om jouw outfit op je gemak thuis te passen en indien nodig terug te sturen. 

Ook geven we je graag advies als je nog vragen hebt over een bepaald product, de maat of pasvorm. Neem hiervoor contact met ons op via [email protected] (mail) of 023 205 2021 (telefonisch).

Pasvorm yogakleding
Hoe weet ik welke maat ik moet bestellen?

Bij YogaHabits vinden we het belangrijk dat je blij kan zijn met je bestelling en dat jouw yoga outfit perfect zit. Daarom geven wij bij iedere yoga legging, top, short of capri een maatadvies. En we weten dat het een uitdaging kan zijn om de juiste maat te selecteren aangezien de meeste van onze merken vanuit buiten Nederland komen. Om het makkelijk voor je te maken toch de juiste maat te selecteren, staat er in de knop waar je jouw maat selecteert bij iedere maat tussen haakjes hoe deze valt in Nederlandse maten.

Daarnaast hebben we een uitgebreide maattabel op de website staan voor meer informatie. Hier kan je bijvoorbeeld vinden hoe de maten zich verhouden tot de afmetingen van jouw lichaam (bijvoorbeeld omvang van taille of heupen in cm. Klik HIER om deze maattabel te bekijken.

Aangezien de maat op het label vaak conform buitenlandse maatvoering is, raden wij aan niet teveel waarde te hechten aan de maat die op het label staat. Kies daarvoor in de plaats juist voor de maat die conform dit maatadvies het beste past bij jouw lichaam.

Mocht je toch nog twijfelen tussen twee merken, kan je altijd advies aan ons vragen via 023 205 2021 of [email protected]. Bovendien mag je een product ook altijd ruilen mocht het toch niet helemaal perfect zitten. Je mag ook ruilen tegen een ander model/print met verrekening van het eventuele prijsverschil. Klik hier voor meer informatie over ruilen en retourneren.

Waarom adviseren jullie een andere maat dan veel mijn 'normale' kleding?

De door YogaHabits aangeboden yogakleding wordt geïmporteerd uit verschillende delen van de wereld. De maatvoering van de landen waaruit we deze kleding vandaag halen is vaak anders dan gehanteerd wordt in Nederland. Een maat vanuit de Verenigde Staten valt bijvoorbeeld anders dan de gebruikte maten in Engeland, en die weer anders dan dan de gebruikte maatvoering in Nederland.

Daarnaast bieden veel merken verschillende type modellen aan met allemaal weer hun eigen pasvorm. Ieder lichaam is immers weer anders en bij verschillende lichaamstypes zitten weer andere modellen juist mooi. Dit is zelfs nog meer van toepassing bij de yoga sport bh's, waarbij behalve omvang ook de cupmaat een rol speelt.

Gebaseerd op jarenlange ervaring geven wij bij al onze yogakleding een gedegen maatadvies m.b.t. de pasvorm (zie "Informatie" onder ieder product), zodat jij jouw ultieme yoga outit kan vinden die perfect zit! 
Omdat de maat op het label dus niet zoveel hoeft te zeggen, raden wij aan om te kiezen voor de maat die het beste past bij jouw lichaam conform dit maatadvies, zodat je outfit perfect zit en jij je lekker kan concentreren op jouw yogales.

Schijnt de yogakleding door?

Nee, de yogakleding schijnt niet door.

Bij YogaHabits bieden we alleen hoogstaande kwalitatieve yogakleding aan. De gebruikte materialen zijn dan ook speciaal bedoeld om ook intensieve (hot) yoga lessen met gemak aan te kunnen. Indien jouw favoriete yoga stijl hot yoga is, raden we aan geen ondergoed te dragen onder de yogakleding, net zoals je dat niet doet onder bijvoorbeeld een bikini. Dit is omdat als je flink zweet, het verschil in materiaal mogelijk zichtbaar wordt. Bovendien voelen deze materialen aan als een tweede huid, waardoor het juist alleen maar confortabeler aanvoelt om deze direct op de huid te dragen. En je zal merken dat juist als jouw yoga legging, short, top of capri nat wordt van het zweet, deze zelfs nog lekkerder zit (en je deze eigenlijk zelfs helemaal niet meer voelt zitten). In andere yoga stijlen is dit niet nodig.

Heb je het idee bij het passen dat de yogakleding toch doorschijnt? Dat is een indicatie dat je een maat groter nodig hebt. Ieder merk kan net wat anders vallen, dus bekijk vooral hiervoor de maattabel die je altijd kan vinden in de uitgebreide productinformatie.

Interesse in een Product (Uitverkocht / Ander Product / Ander Merk)
Ik heb interesse in een uitverkocht product. Kan ik dit product via YogaHabits bestellen?

Ja, mits dit product nog bestelbaar is onze leveranciers. 

YogaHabits neemt alleen producten in de webshop op als deze ook daadwerkelijk op voorraad zijn. Bij grote vraag, kan het zijn dat een product inmiddels online is uitverkocht.

Ons assortiment bestaat uit een combinatie van terugkerende items en seizoensgebonden ontwerpen. Als je contact met ons opneemt, gaan wij graag voor je na of ouw favoriete ontwerp nog is te bestellen voor jou.

Mocht je interesse hebben in het uitverkochte product, neem dan contact met ons op via [email protected]. Geef in je bericht duidelijk aan om welk merk, model, kleur en maat het gaat.
Wij gaan dan vrijblijvend voor je na of wij het product nog voor je kunnen bestellen bij onze leveranciers. En zo ja, wat de kosten zijn en de verwachte levertijd. 

Ik heb interesse in een ander product van één merken die YogaHabits aanbiedt. Kan ik dit product via YogaHabits bestellen?

Ja, in de meeste gevallen wel.

Als je interesse hebt in een ander product van één van de door YogaHabits aangeboden merken, neem dan contact met ons op via [email protected]. Geef in je bericht duidelijk aan om welk merk, model, kleur en maat het gaat. Wij zullen dan vrijblijvend voor je nagaan of het mogelijk is dit product voor je te bestellen, tegen welke kosten en wat de verwachte levertijd is. 

ls je vervolgens aangeeft het product via ons te willen bestellen (bestelling op aanvraag), gaan we er vanuit dat je het product ook daadwerkelijk bij ons afneemt. 

Ik heb interesse in een merk dat YogaHabits nog niet aanbiedt. Gaat YogaHabits dit merk ook aanbieden?

Dat zou zomaar kunnen! Wij horen graag van je wat jij nog mist in onze collecties, zodat we ons assortiment nog beter op jou kunnen afstemmen. Als je jouw favoriete yogakleding/lifestyle merk of product nog niet terugvindt in onze huidige selectie, laat het ons weten via [email protected].  

Geef in je bericht zo duidelijk mogelijk aan welk merk (en welk product daarvan) je aanspreekt, zodat wij een zo volledig mogelijk beeld krijgen van jouw wensen. Wie weet vinden wij dit merk/product ook passen in het YogaHabits assortiment en vind je jouw product sneller dan je denkt in de YogaHabits webshop!

Hoe zie ik of iets nog verkrijgbaar is in mijn maat?
Hoe zie ik welke items nog in mijn maat op voorraad zijn?

Er is een handige filterfunctie ingebouwd in onze shop. Als je op een assortimentspagina bent, maak je hier gebruik van door:

1) Klik "Filters" functie open

2) Vink de door jou gewenste filters aan

3) Bevestig met de knop "Filteren"

 

Filter shop

 

Mijn favoriete item is niet meer op voorraad in mijn maat. Kan ik dit toch nog via YogaHabits kopen?

Als jouw favoriete item niet meer op voorraad is in jouw maat, maar het nog wel wordt geproduceerd door het betreffende merk, kunnen wij het veelal voor je bestellen. 

Neem contact met ons op via [email protected] of via het contactformulier voor meer informatie. Graag onder vermelding van merk, ontwerp en gewenste maat. Wij zoeken dan graag vrijblijvend voor je uit wat de mogelijkheden zijn.

Plaatsen bestelling
Hoe plaats ik een bestelling?

1) Voeg één of meerdere producten toe aan je winkelwagen. Klik in dit geval op "In winkelwagen".

2) Je ziet nu een overzicht van de producten die je in je winkelwagen hebt. Direct afrekenen? Klik dan "Bestelling afronden".

3) In het betaalproces vul je jouw persoonsgegevens en het betreffende adres in. 

4) In de stap daarna krijg je te zien wat de eventuele verzendkosten zijn. Vervolgens kies je een betaalmethode. 

5) Uiteindelijk controleer je de bestelling, vink je aan "Door op ‘Kopen’ te klikken plaats ik een bestelling met betaalplicht en ga ik akkoord met de algemene voorwaarden" en klik je op "Kopen".

6) Je ontvangt na je bestelling een e-mail met een bevestiging van de bestelling. Ook houden we je per e-mail op de hoogte van de status van de verzending.

 

Als je nog vragen hebt kun je altijd contact met ons opnemen via ons contactformulier, per e-mail via [email protected] en per telefoon op 023 205 2021.

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Ja, dit kan. YogaHabits hanteert een ruime periode van 30 dagen om jouw bestelling te kunnen annuleren/retourneren. Voor meer informatie en de voorwaarden klik HIER.

  

Kan ik bestelde producten ruilen?

Ja, dit kan. YogaHabits hanteert een ruime periode van 30 dagen om de door jou bestelde producten te kunnen ruilen. Dit kan ook tegen andere producten uit ons assortiment (dus niet alleen voor een andere maat). Voor meer informatie en de voorwaarden klik HIER.

Contactgegevens
Neem contact op
Verstuur
*Verplichte velden