• Lorem ipsum

Aimée Kuntz profielfoto

Van altijd maar moe naar energiek, stralend en goed in m’n vel zitten

Het wordt tegenwoordig bijna als normaal gezien om altijd maar moe te zijn. Ik heb dat ook meegemaakt en ik baalde ervan om maar altijd in min of meerdere mate moe te zijn. En dat voor meer dan tien jaar lang! 

Dat de artsen me ook niet konden helpen -na talloze onderzoeken hebben ze alleen kunnen vinden dat ik al pfeiffer had gehad- en me uiteindelijk toevertrouwden dat het helaas iets is wat ze heel veel bij jonge vrouwen zien. Alsof het normaal is voor high-achievers, voor goed zijn in je werk. Wat er eigenlijk aan de hand was, is dat de oorzaak van dit type moeheid buiten het vakgebied van artsen ligt. 

Alternatieve zorg hielp wel om te kunnen “functioneren”; eerst tijdens m'n universitaire studies en daarna binnen m’n werk (als Project Manager Business Development). Maar me echt lekker in me vel of energiek voelen? Dat leek niet binnen mijn bereik te liggen.

Terugkijkend is het interessant dat de omslag juist begon plaats te vinden op het moment dat ik bijna in een burn-out zat. In een periode dat ik eigenlijk niets meer aan m’n schema wilde toevoegen, wilde ik me nog liever gewoon beter voelen…. een reset. Via yoga begon de bal te rollen. Al snel voelde ik echter dat ik meer wilde. Dat ik echt niet meer terug wilde naar hoe ik me daarvoor voelde. Ik wilde een transformatie!

Stap voor stap probeerde ik (naast een consistente yoga practice) steeds meer uit. Uiteindelijk vond ik de echt werkende combinatie van yoga, ayurveda, meditatie, aanpassingen in m’n levensstijl & gewoontes, ondersteund door spirit & soul coaching. Het werken aan mind, body & soul. Zowel op als naast de yogamat. Wel op een manier waarop ik nog steeds mijn leven kon leven.

Sterker nog, m’n leven kwam steeds meer tot leven, ik leerde energie te creëren in plaats van te verbruiken.

Ik beweeg (letterlijk en figuurlijk) met flow, zit lekker in m’n vel en voel me energiek. De structuur zit juist in onverdeelde aandacht en geeft me de mogelijkheid tegelijkertijd zacht & sterk te zijn. Om contact te maken met m’n intuïtie en geluk te ervaren in het leven.

Als ik tegenwoordig iemand tegenkom die ik een tijd niet heb gezien en ze me vragen hoe het met me gaat, antwoorden ze vaak zelf al voor me dat het kennelijk goed gaat met me aangezien ik helemaal straal.

 

Tijd en energie stoppen in weer energiek worden is in het begin niet eenvoudig

Zelfs toen ik yoga had gevonden, ging mijn pad niet altijd over rozen. Het is makkelijk te vallen voor de ideaalbeelden die worden geschetst; al blijken die zelden echt op lange termijn te werken. En dan hebben we het nog niet eens gehad over hoe moeilijk het is om ergens energie in te steken als je al zo moe bent.

Het is belangrijk dat je je niet laat overspoelen door de één na de andere hype, maar werkt vanuit een gedegen systeem. Daar heb ik trouwens ook hulp bij gehad (en nog). Want behalve dat ik van nature enorm nieuwsgierig ben met betrekking tot alles over yoga, ayurveda en persoonlijke groei, vind ik ook dat je je als yogi continu moet blijven voeden, spiegelen en ontwikkelen.   

 

Jouw energie groeit net zo hard als jij jouw energie begint te begrijpen en wat de onderliggende principes zijn om deze te veranderen.

 

Een snelle leercurve

Het mooie is dat door de fouten die ik maakte en de successen die ik later boekte, ik jou veel kan leren. Door je te behoeden voor dezelfde fouten, maar ook vanuit mijn kennis en expertise jou de goede richting aan kan geven. Plus ik kan je net dat zetje geven om die dingen die je anders geneigd bent uit te stellen, maar wel echt een verschil maken voor je energie, toch te doen.

Door mijn jarenlange ervaring met yoga -ik sta sinds 2012 iedere dag op de yoga mat-, ayurveda, meditatie, het opbouwen van behulpzame gewoontes en spirit & soul coaching, gecombineerd met expertise vanuit de vele gevolgde trainingen (klik HIER om te bekijken welke opleidingen), kan ik jou verder helpen op een manier die werkt. 

Ik leer je de principes, zodat jij zelf leert herkennen hoe je wat je doet kan aanpassen op de seizoenen, jouw cyclus en je omstandigheden. Hoe je gebruik kan maken van jouw vrouwelijke energie die moeiteloos creëert. Zodat ook jouw energie zichtbaar begint te stralen.

 

Gewoontes en langdurige vooruitgang

Mijn interesse voor gewoontes en hoe je ze voor je kan laten werken ontstond al een lange tijd geleden tijdens mijn universitaire studie Law & Economics. Deze inzichten, gecombineerd met Ayurveda en Spirit & Soul coaching, heb ik leren gebruiken om m’n interne saboteur te overwinnen en ook vooruitgang te boeken op de dagen dat het allemaal niet gaat zoals ik zou willen.

Om echt vooruitgang te boeken met yoga op je energieniveau heb je iemand nodig die zowel de expertise en langdurige ervaring heeft in oorzaak en gevolg van de verschillende yoga tools.

 

Wat je over mij moet weten

Terwijl spiritualiteit een grote rol in m’n leven speelt, kom ik duidelijk uit Noord-Holland met m’n directe communicatie en pragmatische aanpak. Verweven in compassie en talloze mogelijkheden in m’n yoga toolbox om een manier te vinden die voor jou werkt. Tegelijkertijd werken deze yoga tools alleen als je ermee aan de slag gaat. En dat kan niemand anders dan jij zelf doen. Maar ik help je wel met hóe je dat voor elkaar krijgt. Dat gaat verder dan alleen kennis en vaardigheden. Want ik help je ook met blokkades en jouw mindset. 

Mijn passie om jou te helpen een energiek en gelukkig leven te creëren door te werken vanuit vrouwelijke energie doe ik door jou in contact te brengen met de wijsheid die al in jou zit en die te leren voelen.

 

Wat anderen over mij zeggen:

“Ziet direct recht door het hart van het onderwerp in het gesprek.”

 

“Aimée is een actieve luisteraar met empathie en compassie. Ze heeft kennis van ayurvedische voeding en gezondheid. Geeft goed advies zonder oordeel.”

 

“Aimée is een goede luisteraar, afgestemd op anderen en zeer deskundig. Duidelijk begrip en het vermogen om uw eigen gedachten, advies en meningen te geven wanneer daarom wordt gevraagd. Ze heeft het vermogen om gemakkelijk verbinding te maken en anderen te begrijpen.”

 

“Intuïtief en verwelkomend. Ze creëert een veilige plek.”

 

 

             

                 

 

Ik leer zelfbewuste vrouwen hoe je energie creëert voorbij wat jij denkt dat mogelijk is met een unieke combinatie van yoga therapie, Ayurveda en Spirit & Soul coaching. Voor een gelukkig energiek leven vervuld met innerlijke rust.
Want die beperkende moeheid is echt iets wat opgelost kan worden en is niet iets waar je mee hoeft te leren leven.