• Lorem ipsum

Heerlijke Ayurvedische havermout met perzik

14 Aug 2023
door Aimée Kuntz

Havermout kan je aanpassen aan de seizoenen door het te combineren met verschillende soorten fruit. Wist je dat Ayurveda specifiek is over hoe je het beste je fruit kan eten en combineren? 

Omdat fruit licht verteert, wordt aangeraden fruit apart te eten van andere voeding. En dit minimaal een half uur vòòr of 2 uur na een andere maaltijd te eten. Maar er is een uitzondering; namelijk door (bij bijvoorbeeld havermout) het fruit mee te verwarmen met de rest van het gerecht. Het is als het ware dan al een beetje mee verteert. Dat heb ik dan ook gedaan in dit recept. En persoonlijk vind ik deze havermout met perziken wel mijn favoriete havermout recept.

 

Ingrediënten (2 porties):

  • 120 gram havermout
  • 200 ml haver- of amandelmelk
  • 200 ml water
  • 3 wilde perziken (of 4 pruimen)
  • 1 banaan
  • 2 theelepels ceylon kaneelpoeder
  • ½ theelepel kardemom
  • ½ theelepel vanillepoeder
  • snufje himalaya zout

 

Bereiding

  • Doe de havermout in een pannetje en mix het met de ceylon kaneelpoeder, kardemom, vanillepoeder en het himalayazout.
  • Prak de helft van de banaan en voeg het toe aan de havermout. Voeg ook de haver- of amandelmelk en het water toe. Verwarm het havermout mengsel en breng het aan de kook. 
  • Snij de perziken (of pruimen) en resterende halve banaan ondertussen in stukjes en voeg deze toe aan de havermout en verwarm deze mee. Zodra de havermout kookt, de warmtebron laag zetten en gedurende ongeveer 5 minuten zachtjes koken.

 

Verdeel de havermout in twee kommetjes. 

Bon appétit!

 

Niets meer missen van onze yoga blog?

Wil jij stap voor stap meer yoga lifestyle gewoontes implementeren? Om meer ontspannen te genieten van jouw ideale leven? Om te leven volgens jouw intentie? Het is ons doel om jou hiermee te helpen. 

SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEFen mis nooit meer één van onze yoga blogs (en ontvang een gratis e-boek vol yoga lifestyle tips voor meer energie).

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »