Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Beoefen yoga van binnenuit: 3 yoga boeken tips

19 Feb 2018
door Aimée Kuntz

Wil je nog meer uit je favoriete yogalessen halen? Wil je ook naast-de-mat meer leren over hoe yoga werkt? Over hoe je makkelijker de connectie kan maken tussen de uitdagingen die je op de mat en die je gedurende de rest van de dag tegenkomt? Zou het niet heerlijk zijn om dit te doen terwijl jij lekker kan ontspannen met een inspirerend yoga boek? In deze yoga blog geef ik daarom aanbevelingen voor drie van mijn favoriete yoga boeken om van binnenuit yoga te beoefenen.

    

 

Baron Baptiste | Perfectly imperfect: the art and soul of yoga practice

Perfectly imperfectOordelen.. ze zitten ons vaak in de weg. Niet alleen de oordelen over een ander, maar ook die over onszelf. Ook in onze yoga beoefening. En alleen erkennen bij jezelf dat je perfectionistisch bent, verandert het nog niet. Yoga is wel een hele mooie tool om hiermee te werken. Juist omdat er nooit een einde is bij yoga waarbij de yogahoudingen samenwerken met een innerlijk proces.

 

In dit engels-talige boek geeft yoga leraar Baron Baptiste vele tools om hiermee aan de slag te gaan. Zoals om te leren te werken vanuit waar je op dat moment bent in plaats van ergens naartoe te werken. En om ook tegelijkertijd echt ‘JA’ te zeggen tegen de yogahouding. Ook komt bijvoorbeeld aan de orde hoe we onze gefocuste blik -drishti- kunnen gebruiken om meer van binnenuit yoga te beoefenen. Dit boek is echt een aanrader als je wil werken aan je innerlijk proces in je yoga practice. En natuurlijk als je jouw perfectionisme wil transformeren in iets dat voor jou werkt.

 

Ana T. Forrest | Fierce medicine

Fierce MedicineOm verwaring te voorkomen, Forrest yoga heeft niets met het bos te maken, maar is vernoemt naar Ana Forrest. Forrest yoga is in Nederland nog niet zo bekend. Maar wellicht gaat dat nog veranderen aangezien deze yoga vorm in andere delen van de wereld al veel wordt beoefend om op een veilige manier te werken met o.a. pijn in de onderrug en bovenrug, nek- en schouderklachten, carpaal tunnel syndroom en darmaandoeningen. De Forrest yoga methode is erop gericht om om (dicterende en beperkende) emotionele en mentale blokkades te vinden en dan te reinigen.

 

Als je meer over Forrest Yoga wil weten, kan dat behalve via online yoga lessen, nu ook via het boek dat Ana Forrest heeft geschreven: Fierce medicine (op dit moment verkrijgbaar in het Engels en in het Duits). Hierin vertelt ze heel open over de trauma’s die zij zelf heeft meegemaakt en hoe zij dit zelf heeft verwerkt en genezen middels yoga.

 

Haar boek is een grote aanrader als angst regelmatig de kop op steekt en je dit zou willen overwinnen. Zowel met behulp van yogahoudingen als tips die je ook meteen naast de yogamat kan toepassen. Dit yoga boek is ook zeer waardevol als je een andere yoga stijl beoefend dan Forrest Yoga. Juist omdat het om het innerlijk proces gaat, wat aanwezig is in iedere yoga stijl.

 

Geshe Michael Roach & Christie McNally | Over de werking van Yoga

Over de werking van yogaIk schreef al eerder over dit boek. Maar ook jaren later vind ik dit boek nog steeds geweldig. De titel klinkt dan wel wat droog, maar het boek is geschreven in roman vorm en leest zeer makkelijk weg. Ik noem het ook weer in deze yoga blog, omdat je via dit boek op een hele toegankelijke manier leert over de Yoga Sutra van Patanjali.

 

Juist doordat het geschreven is in de vorm van een verhaal, wordt het ook heel duidelijk hoe je de behandelde Yoga Sutra kan toepassen in je leven. Zoals over hoe je werkt met het planten van zaden in je hoofd en over hoe je dingen vanuit een ander perspectief kan gaan leren zien. Er wordt ook op een toegankelijke manier uitgelegd hoe de nadi energielijnen precies werken. Een leuke manier om te leren over de yama’s en niyama’s (yoga richtlijnen).

 

Behalve dat ik dit zelf een heel mooi boek vind, heb ik ook van vele andere anderen gehoord dat ze dit een zeer mooi en inspirerend boek vinden. Dit boek is trouwens ook heerlijk om mee te nemen op vakantie. Je leest het zo weg.

 

Bonus boek: Aimée Kuntz | Relax Into Action

Ook zelf heb ik een boek geschreven waarin allerlei tools worden behandeld om yoga te beoefenen van binnenuit. Namelijk "Relax Into Action | Volop energie met een yoga lifestyle". In dit boek gaat het daarbij specifiek om tools die je helpen om meer energie te krijgen. 

 

Op dit moment kan je het e-boek zelfs gratis krijgen door je in te schrijven voor de nieuwsbrief van YogaHabits. Je krijgt dan een e-boek met meer dan elf duizend worden aan yoga lifestyle tips om volop energie te zijn.

 

Yoga Book Relax Into Action | Volop energie met een yoga lifestyle

   

Enjoy your Habits© today with love and light!

   

Aimée Kuntz

 

     

Niets meer missen van onze yoga blog?

Wil jij stap voor stap meer yoga lifestyle gewoontes implementeren? Om meer ontspannen te genieten van jouw ideale leven? Om te leven volgens jouw intentie? Het is ons doel om jou hiermee te helpen. 
SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF en mis nooit meer één van onze yoga blogs.

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »