Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Gegratineerde venkelpuree

3 Mei 2024
door Aimée Kuntz

Venkelpuree is één van de gerechten die ik al jarenlang steeds weer maak en lekker voelt in mijn buik. Ik vind het lekker om de venkelpuree te gratineren met parmezaanse kaas (en pompoenpitten). Dit kan je ook vervangen door vegan parmezaanse kaas om helemaal weglaten voor een vegan versie.

Ik voeg edelgistvlokken toe aan de puree om een "kazige" smaak te creëren, terwijl ik minder kaas in het recept hoef te gebruiken. De kurkuma, komijn en nootmuskaat zijn zowel erg lekker voor de smaak en goed voor de spijsvertering.

Serveertip: bijvoorbeeld lekker met gebakken oesterzwammen ernaast. 

 

Biologische ingrediënten (ongeveer 4 porties)

  • 1 kg licht kruimige rode aardappels
  • 2 à 3 venkelknollen
  • 1 vegetarisch bouillon blokje
  • 3 eetlepels edelgistvlokken
  • 1 eetlepel kurkuma poeder
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • snufje vers gemalen nootmuskaat
  • vers gemalen zwarte peper
  • optioneel (vegan) geraspte parmezaanse kaas
  • handje pompoenpitten

 

Bereiding

  • Schil de aardappels en snij iedere aardappel in een paar stukken van vergelijkbare grootte
  • Zet de aardappels op in een ruime pan waar een stoominzet op past, waarbij de aardappels net onder water staan. Voeg het bouillonblokje hieraan toe. Breng aan de kook (met een deksel erop) en zet de warmtebron daarna lager zodat het zacht blijft koken.
  • Was ondertussen de venkelpuree en snij in grove stukken. Doe de venkelpuree in de stoominzet en zet deze bovenop de aardappels. Kook voor nog 15 minuten.
  • Verwarm ondertussen de grill van jouw oven als je de venkelpuree wil gratineren.
  • Giet de venkel en aardappels apart af.
  • Pureer de venkel goed fijn met een staafmixer.
  • Pureer de aardappels met een aardappelstamper of -knijper. Gebruik niet een gewone staafmixer, want dan gaan de zetmeelmoleculen kapot er wordt de structuur van de puree vreemd.
  • Voeg de venkelpuree, edelgistvlokken, kurkuma, komijn, nootmuskaat en zwarte peper toe aan de aardappelpuree en roer er doorheen.
  • Doe de venkel-aardappel puree in een ovenschaal. Bestrooi met (vegan) parmezaanse kaas en pompoenpitten. Gratineer in de oven onder de grill gedurende +/- 10 minuten. Tip: check af en toe of het niet te snel gaat om verbranden te voorkomen.

 

Enjoy!

Aimée Kuntz

 

Niets meer missen van onze yoga blog?

Wil jij stap voor stap meer yoga lifestyle gewoontes implementeren? Om meer ontspannen te genieten van jouw ideale leven? Om te leven volgens jouw intentie? Het is ons doel om jou hiermee te helpen. 
SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF en mis nooit meer één van onze yoga blogs.
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »