• Lorem ipsum

Bomen planten & yoga

7 Jun 2020
door Aimée Kuntz

De eerste 418 bomen zijn geplant. Bomen die zijn geplant om terug te geven.

Ik ben zo enorm dankbaar voor iedereen die bij YogaHabits heeft geshopt, want dankzij jullie is dit mogelijk geworden! Een deel van de omzet wordt namelijk gebruikt om via Tree-Nation bomen te planten. En deze 418 bomen (in India, Madagaskar, Peru en Colombia) zijn pas het begin. Ik hoop met jullie hulp nog veel meer bomen te mogen laten planten!

Er zijn natuurlijk enorm veel mogelijkheden om terug te geven. (Moet je nagaan wat we samen allemaal kunnen realiseren). Ik zal hier iets meer vertellen over waarom ik nu heb gekozen om dit via het planten van bomen te doen.

 

Waarom bomen planten

Met het planten van bomen dragen we bijvoorbeeld bij aan het herstellen van ontbossing. Dit heeft bijvoorbeeld effect op de CO2 uitstoot en zuurstof, de temperatuur, het voorkomen van erosie, het filteren van water en functioneert als leefgebied voor dieren. 

Ook kunnen we met het doneren van bomen een een bijdrage leveren aan het verbeteren van levensomstandigheden van mensen die momenteel in omstandigheden leven die zeker verbetert moeten worden. Omstandigheden die we ook niet voor ons zelf zo zouden willen zien. En gecreëerd op een manier waar de locale bevolking bij betrokken is en de vruchten van plukt.  

Doordat ze betaald krijgen voor het planten van de bomen. Maar ook door de opbrengsten van de bomen zelf, zoals de vruchten van de bomen en doordat grond beter geschikt wordt voor het verbouwen van voeding. 

We zijn allemaal met elkaar verbonden. Mijn droom is dat we allemaal in gelukkig, in vrijheid en goede levensomstandigheden kunnen leven. Fysiek, mentaal, en spiritueel. 

 

Lokah Samastah Sukhino Bhavantu

“May all beings everywhere be happy and free, and may the thoughts, words, and actions of my own life contribute in some way to that happiness and to that freedom for all.”

 

Yoga gaat om het planten van zaden 

Vanuit het perspectief van ahimsa geweldloosheid is het niet alleen belangrijk zoveel mogelijk schade proberen te voorkomen, maar ook om verantwoordelijkheid te nemen om toch ontstane schade te herstellen. 

Als je de yoga sutra bestudeert, wordt duidelijk hoe belangrijk het is om goede zaden te planten. Het planten van zaden en het verwijderen van onkruid. Want als je een zaadje plant op een onvruchtbare plek of de er niet goed voor blijft zorgen, kan het niet uitgroeien in een mooie grote boom.

Letterlijk en figuurlijk. Alle handelingen hebben immers effect. Het bestuderen van het hele proces wat te maken heeft met het planten van zaden, geeft je inzicht in de principes van het leven. Zelf ben ik dan ook graag dagelijks in de natuur. Ik wordt er zelfs echt vrolijk van.

Als je zelf een bepaald iets meer wil ontvangen, adviseert de yoga sutra datzelfde juist te gaan geven aan anderen. Als je hier plezier in krijgt (helemaal omdat ze inziet hoe leuk het is om dit te ontvangen), wordt geven tegelijkertijd ontvangen. En je plaats een zaadje in je hoofd waardoor hoe jij geeft zo normaal wordt voor jou dat dit mentale zaadje zal gaan beïnvloeden wat jij gaat ontvangen.

Het principe van zaden planten speelt echter op meerdere manieren een belangrijke rol in mijn leven.Onder andere door voor ogen (proberen) te houden om te reageren op een manier zoals ik zelf ook behandeld zou willen worden. Bij de mensen om mij heen, in de klantenservice, in contact met mijn leveranciers en met hoe de producten die ik verkoop worden gemaakt. 

En weet je wat mij is opgevallen? Dat ik te maken heb met enorm leuke en lieve klanten bij YogaHabits (en in het algemeen in mijn leven). Iedere lieve reactie en ieder leuk contact tovert steeds weer een lach op mijn gezicht. 

Iedereen waar ik mee te maken heb, direct en indirect, zie ik als een karmische partner. Ook de aarde en wereld valt hieronder. Daarom vind ik het zo leuk om het figuurlijk planten van goede zaden ook te doen via het letterlijk laten planten van zaden. Om die te laten uitgroeien in sterke mooie bomen en sprankelende communities. En dat iedereen verbonden mag zijn met de natuur in zichzelf en om zich heen. 

Doordat de ademhaling zo belangrijk is in yoga voelt het ook eens extra belangrijk te zorgen voor de bomen die ons hierin ondersteunen. Als mensen hebben we de mogelijkheid om ons bewust te worden. En met deze  bewustwording te zorgen voor alle mineralen, planten, dieren en mensen in deze wereld. Op deze manier kunnen we ook teruggeven aan de bomen die ons de principes van het leven laten zien.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »