• Lorem ipsum

Durf je droomleven te leven

11 Aug 2017
door Aimée Kuntz

“Dank je wel voor je moed.” Deze zin hoorde ik de afgelopen paar weken een paar keer van lieve co-creators. Het voelde eerst vreemd dat ze dat aangaven, aangezien het op dat moment voelde als de enige stap voorwaarts. Waarom het op dat moment niet als moed voelde? Waarschijnlijk omdat ik de beslissing al had genomen vanuit mijn hart.

 

Waarom voelt het vaak zo eng om een nieuwe weg in te slaan? En waarom verlangens misschien wel één van je meest krachtige tools zijn voor zelfrealisatie.

  

 

Hersenspinsels

Daarentegen had ik in de week daarvoor een paar momenten die in mijn ogen net zo makkelijk zouden kunnen zijn, maar waarbij ik een hoop blokkades tegenkwam. Bijvoorbeeld toen ik meteen een meditatie wilde uitproberen waar ik net over had gelezen terwijl ik op het strand was. Ik vind het namelijk helpen als ik iets nieuws leer, dit meteen uit te proberen, waardoor ik al meteen een start maak met het toepassen in mijn leven. Maar terwijl ik dat doe, krijg ik allerlei hersenspinsels. Zoals wat zullen de mensen bij de strandtent achter me wel niet denken? En dat terwijl het enige zichtbare verschil was dat ik in kleermaker zit zat in plaats van nog steeds op mijn handdoek op het strand lag. Ik belemmerde hiermee niemand. Maar dat stemmetje in mijn hoofd…. Omdat ik weer eens wat anders lijk te willen dan andere mensen. Alsof wat ik wil en wat ik verlang teveel is. Alsof dat er niet mag zijn. Tijd om dat dus los te laten! Om te voelen waar deze gedachtes vandaan komen, dat ze niet waar zijn, om ze te vergeven, om ruimte te creëren en te voelen wel mooi idee zich probeert te openbaren.

 

 

Verlangens dienen om je intentie te vervullen

Gelukkig ben ik er ook van overtuigd dat we allemaal een intentie hebben in ons leven. Dat we meestal alleen maar inzicht krijgen in wat de volgende stap is in het vervullen van die intentie. En dat onze ‘soul’ verlangens ons hierbij gelukkig de weg wijzen. Dat die verlangens er zijn om vervuld te worden en dat we hiermee ook anderen helpen. Ook al zien we zelf vaak nog niet hoe dit precies helpt om onze intentie te vervullen. Dat doordat er vaak talloze leerervaringen nodig zijn om hierheen te groeien en dat je verlangens hierdoor ook drastisch kunnen veranderen. Als verschillende bouwstenen. De verandering in verlangens zorgt er hierbij voor dat je geen stappen overslaat. En inderdaad ook geen ‘spiritual bypassing’ please. Ieder situatie is er om ten volle te worden aangegaan. De uitdagingen die je onderweg tegenkomt, vormen het contrast om zichtbaar te maken waar het werk zit. "Head in the clouds and hands in the dirt."

  

Bij mijzelf heeft zo’n switch in verlangen zelfs een paar keer voor een behoorlijke carrière switch gezorgd. Als het contrast groot is duurt het soms even voordat ik de nieuwe hint van het universum durf te vertrouwen. Bijvoorbeeld als wat ik vorig jaar nog verlangde, ik toen zo graag wilde dat ik hier ‘mega’ grote veranderingen voor heb doorgevoerd. En toch… met iedere sta wordt ik toch steeds weer gelukkiger… iedere keer meer dan ik voor mogelijk hield. En tegelijkertijd zorgt het er ook voor dat ik ook anderen er steeds meer laat zijn.  

 

Er zit wel een addertje onder het gras.... namelijk om je intuïtie en verlangens wel te blijven onderscheiden van verwachtingen en 'needs'. Je verlangen kan als een routekaart dienen. Waardoor je weet in welke richting je kan bewegen. Maar hier een bepaald resultaat van verwachten is totaal iets anders. Ons ego kan het grote plaatje niet zien; het heeft geen inzicht waarom een specifieke inspanning ons kan helpen groeien. Net als in je asana-oefening, kun je de inspanning leveren, maar wordt er tegelijkertijd geadviseerd om geen resultaat te verwachten. Dus verlangens als een routekaart met onthechting van het resultaat.

 

Overigens ben ik dankbaar voor al mijn ervaringen. De mooie momenten, maar ook alle intens moeilijke momenten. Deze vormde het contrast dat ik nodig had voor mijn 'pursuit of happiness'. Zonder die momenten had YogaHabits waarschijnlijk zelfs niet kunnen bestaan. En ik ben heel dankbaar voor YogaHabits!

  

 

Blokkades zijn een uitnodiging om de volgende stap te zetten

En weer terug naar ‘moed’. Moed en vertrouwen zijn vaak nodig om de volgende stap te zetten. Om hiervoor een beslissing te maken vanuit je hart. Vertrouwen in dat alles uiteindelijk goed komt. Dat je over alle tools beschikt om jouw intentie te leven. Eén van mijn leraren zegt trouwens over intuïtie: “you can never be wrong”.

  

Tijdens deze reis inspireren we ook elkaar. Onze keuzes laten anderen zien dat het oké is. Om te kiezen voor het vervullen van hun (unieke) verlangen. Want uiteindelijk werken we allemaal samen. Zijn we samen het universum.

   

 

YogaHabits om jouw moed te vinden:

  • Maak je hoofd leeg en verhoog je vibraties door bijvoorbeeld yogahoudingen (asana) te beoefenen, te mediteren, je huis op te ruimen of een lekkere strandwandeling te maken.
  • Ga rustig zitten en doorleef je emoties. Waar in je lichaam voel je een blokkade? Waar is deze energie in beweging? Als je dit zou loslaten, wat voor moois probeert zich dan te manifesteren? Laat je blokkades los en vergeef je zelf en anderen (gebruik bijvoorbeeld de Ho’oponopono methode).
  • Als je een beslissing wil nemen, welke optie voelt licht en welke zwaar? (Degene die licht voelt is de waarheid). Wat heb je nodig om dit voor elkaar te krijgen. Je kan altijd het universum om hulp vragen, maar zie het als jouw verantwoordelijkheid.
  • Stem je gedachtes, woorden en acties af en vertrouw in jouw verlangen. Laat het universum weten dat jij het echt wil door er naar te handelen. Het helpt mijzelf om uitdagingen die ik hierbij tegenkom zelfs te gebruiken om dit te uiten.
  • Tel je zegeningen. Wees dankbaar. Geniet van je droomleven. Dank je wel voor je moed!

  

Enjoy your Habits© today!

  

Aimée Kuntz
 
 

Niets meer missen van YogaHabits, habits worth creating?

Wil jij stap voor stap meer yoga lifestyle gewoontes implementeren? Om meer ontspannen te genieten van jouw ideale leven? Om te leven volgens jouw intentie? Het is ons doel om jou hiermee te helpen. Mis nooit meer één van onze blogs en SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
 
Reacties
Aimee Kuntz
12 Dec 2018
Dank je wel Esther en Els!
Els
12 Dec 2018
Knuffels
Esther van Aalderen
11 Dec 2018
Mooie, wijze woorden
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »