• Lorem ipsum

Gezichtsreiniging met kokosolie

2 Jun 2016
door Aimée Kuntz

Op zoek naar een gezichtsreiniging methode die biologisch & natuurlijk, simpel, effectief & goedkoop is en binnen een yoga levensstijl past? Wellicht is dan gezichtsreiniging met kokosolie wel iets voor jou. Lees hier meer over deze fijne natuurlijke gezichtsreiniging methode.

 

Lichaamsverzorging van ingrediënten die je kan eten

Al sinds een aantal jaren gebruik ik alleen nog maar lichaamsproducten waarvan je de ingrediënten zou kunnen eten. En biologisch waar mogelijk. Hoewel ik tevreden was over mijn natuurlijke biologische gezichtsverzorgingsproducten, werd ik toch steeds benieuwder naar de gezichtsreinigingsmethode met kokosolie.

  

 

Gezichtsreiniging met natuurlijke olie

Een paar vriendinnen van mij (die net zoals ik erg kieskeurig zijn m.b.t. lichaamsverzorgingsproducten) waren al erg enthousiast over de gezichtsreiniging met behulp van kokosolie. Het viel me op dat hun huid er zichtbaar goed op reageerde. Aangezien deze methode bovendien veel goedkoper is dan de reinigingsproducten die ik tot dan toe gebruikte, ben ik het zelf ook gaan proberen. Inmiddels ben ik een paar weken verder en ben ik tevreden met het resultaat. Het geeft een goede reiniging , ik heb er geen pukkeltjes van gekregen en mijn huid voelt er zacht door aan. Ik had geen detox reacties of aanpassingsperiode nodig, maar dit kan ook komen door mijn dagelijkse Bikram yoga beoefening, wat mijn huid met de tijd in een steeds betere conditie heeft gebracht.

 

Het idee achter deze gezichtsreinigingsmethode is dat de in te masseren olie andere oliën (die samen met onzuiverheden hard zijn geworden in je poriën) zal oplossen. De stoom zal vervolgens de poriën openen, waardoor je de olie goed kan verwijderen. Doordat zowel vet, vuil en zelfs make-up goed oplost in olie, is het gebruik van kokosolie een zachte manier om dit te verwijderen van je huid.

 

Mij sprak kokosolie erg aan (en had ik dit bovendien al in huis), maar er zijn ook andere type oliën die je hiervoor kan gebruiken. Als je een vette huid hebt, kan je bijvoorbeeld gedeeltelijk de kokosolie vervangen door castor olie (wonderolie). Als je meer wil weten over mogelijke oliën als gezichtsreinigingsproduct, kan je hier meer over lezen op de website van [Life on sunset drive] of [The Oil Cleansing Method].

  

 

Hoe reinig je jouw gezicht met kokosolie?

  • Breng een beetje biologische koudgeperste extra virgin kokosolie aan op je gezicht en masseer het in met schone handen.
  • Maak een schoon handdoekje (of washandje) nat met heet water (maar niet zo heet dat je jouw gezicht zou verbranden).
  • Houd het warme doekje even tegen je gezicht aan (zoals schoonheidsspecialistes dit ook vaak doen) tot het doekje afkoelt. Hiermee open je de poriën, zodat je de kokosolie met de hierin opgeloste onzuiverheden goed kan verwijderen. Bovendien stimuleert het de doorbloeding van je huid. Verwijder zachtjes de kokosolie van je huid met het warme doekje. Spoel het doekje goed uit met heet water en herhaal deze stap nog een paar keer.

  

 

Scrub variant

Door een beetje zuiveringszout (baking soda) toe te voegen aan de kokosolie, maak je er een scrub van. Als verhouding kan je ongeveer 25% zuiveringszout aanhouden van de te maken scrub: dus 75% kokosolie. Zuiveringszout is verkrijgbaar in twee varianten:

  • Gemaakt door middel van een chemisch proces in een laboratorium. Deze variant gebruik ik zelf alleen voor huishoudelijke klussen
  • Verkregen door mijnbouw: een grondstof. Dit is de variant die ik gebruik tijdens het koken en voor lichaamsverzorging (zoals in deze scrub).

  

Enjoy your Habits© today!  

Aimée Kuntz

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »