Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
19 Apr 2019 - Aimée Kuntz

Guilt-free appeltaartjes (suikervrij & vegan)

Mijn vriend is dol op appeltaart. Maar ja, ik gebruik geen ei en geraffineerde suiker in mijn gerechten… Dus ik ben gaan experimenteren om gezonde appeltaartjes te maken, met dit recept als uitkomst. Appeltaartjes die door ons allebei zijn goedgekeurd. :-) Deze guilt-free appeltaartjes zijn heerlijk voor bij een kop thee of als dessert. 

 

Perfect om te genieten van het maken van de appeltaartjes, tot het eten en delen er van. Enjoy!

 

Biologische ingrediënten (voor 6 mini appeltaartjes)

Bodem:

  • 100 gram gemengde noten (bijvoorbeeld pecannoten, hazelnoten en cashewnoten)
  • 40 gram havermout
  • 4 à 5 verse medjoul dadels (ontpit)
  • 15 gram kokosolie 
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel vanillepoeder (ongezoet)
  • Snufje himalayazout

 

Vulling:

  • 1/2 appel (of 1 mini appel)
  • 40 gram rozijnen
  • 1 theelepel kaneel

 

Overige benodigdheden:

  • Muffinvorm (6 vormpjes ingevet met een beetje kokosolie)
  • Mixer (hakmolen, keukenmachine, staafmixer of blender

 

Bereiding

  • Week de rozijnen in warm water (minimaal 10 minuten).
  • Verwarm de oven tot 180ºC.
  • Maal de noten grof (bijvoorbeeld in hakmolen).
  • Mix de noten, havermout, dadels, kokosolie, vanillepoeder, 1 theelepel kaneel en het snufje himalayazout in de mixer tot het een plakkerige substantie is.
  • Verdeel het deeg over 6 vormpjes: bedek de bodem en randen om er cupjes van te maken.
  • Schil de appel en snij de appel in kleine stukjes (kleiner dan bij reguliere appeltaart aangezien het in kleine vormpjes komt)
  • Roer de fijngesneden appel, de uitgelekte rozijnen en een theelepel kaneel door elkaar.
  • Vul de muffinvormpjes met de vulling.
  • Bak de mini appeltaartjes gedurende +/- 20 minuten in de oven.
  • Laat de appeltaartjes goed afkoelen voordat je ze uit de muffinvorm haalt.

 

Enjoy your habits today with love and light!

 

Namasté,

Aimée Kuntz

 

Niets meer missen van onze yoga blog?

Wil jij stap voor stap meer yoga lifestyle gewoontes implementeren? Om meer ontspannen te genieten van jouw ideale leven? Om te leven volgens jouw intentie? Het is ons doel om jou hiermee te helpen. 
SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF en mis nooit meer één van onze yoga blogs.
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »