• Lorem ipsum

Mijn 7 favoriete yoga podcasts

25 Feb 2020
door Aimée Kuntz

Graag ben ik zoveel mogelijk bezig met yoga. Of het nou op of naast de mat is. Maar er zijn natuurlijk ook gewoon andere dingen die gedaan moeten worden. Zoals de was opvouwen... 

Natuurlijk kan je daar ook yoga beoefening van maken door in het moment te blijven en te blijven handelen vanuit een gevoel van toewijding en dankbaarheid. Zelf voeg ik daar graag nog een extra vleugje yoga aan toe door ondertussen naar een yoga podcast te luisteren. Zo leer ik ondertussen meer en heb ik meer plezier in waar ik mee bezig ben. Mijn favoriete yoga-podcast momentjes? Tijdens het inpakken van pakketjes en het opvouwen van de was.

Hieronder deel ik mijn favoriete yoga podcasts met jou. (Ze zijn overigens wel allemaal in het Engels).

 

Chat & Chai: Yoga Talks from Miami Life Center

chat & chai podcastBehalve dat ik graag online yogalessen van Kino MacGregor volg voor op de mat, vind ik de manier waarop zij yoga filosofie bespreekt behulpzaam, toegankelijk en leuk. Behalve talks van Kino zelf, zijn er op deze podcast ook afleveringen van Tim Feldmann en andere docenten van Miami Life Center te vinden. 

Mijn favoriete afleveringen zijn nog steeds de allereerste acht afleveringen, waarbij in iedere aflevering één onderdeel van het achtvoudige yogapad wordt besproken: Yamas, Niyamas, Asana, Pranayama, Pratyahara, Dharana, Dhyana en Samadhi

Ook raad ik de zes afleveringen aan waarin Tim Feldmann de yoga sutras bespreekt. Maar eigenlijk vind ik wel alle afleveringen van deze podcast zeer de moeite waard. 

 

 

Dharma Talk

Dharma Talk wordt gehost door Henry Winslow, waarin hij iedere week iemand anders interviewt met betrekking tot -natuurlijk- dharma. Vaak wordt Dharma omschreven als jouw persoonlijke doel waarvoor je hier op aarde bent. Maar zoals je in deze podcast kan ontdekken, zijn er vele interpretaties over wat dharma nou precies inhoud. 

Vaak zijn het (bekende) yogaleraren die worden geïnterviewd. En allemaal krijgen ze de vraag wat dharma voor hun betekent en wat ze denken dat hun eigen dharma is. Het gesprek geeft je inzicht in hoe dharma het leven van deze yogi's heeft beïnvloed. Want iedereen heeft een persoonlijk verhaal. Niet alleen het resultaat jaren later, maar ook de uitdagingen die ze onderweg tegenkwamen.

Mijn favoriete aflevering? Dat is DT052, waarin mijn leraar Andrei Ram wordt geïnterviewd. Net zoals bij de Chat & Chai podcast, heb ik denk ik wel alle afleveringen geluisterd. Ja inderdaad, ik volg deze podcast met meer dan 100 afleveringen al een tijd.

 

 

Yoga Inspiration (door Kino MacGregor)

Kino podcast yoga inspiration

Kino blijft me inspireren met haar combinatie van vaardigheden als leraar m.b.t. yogahoudingen en het integreren van yoga in je dag. Ze gaat moeilijke onderwerpen niet uit de weg. Verder heeft ze yoga in haar eigen leven in zo verre geïntegreerd dat ze haar embodied kennis kan delen.

Ze heeft een inspirerende combinatie gevonden door yoga voor iedereen toegankelijk te maken en diepgang te geven in haar lessen. Zowel op als naast de yogamat.

 

 

Highest Self Podcast

Highest Self podcastBen je geïnteresseerd in Ayurveda? Sahara Rose Ketabi is auteur van de twee ayurvedische boeken Idiot’s Guides to Aurveda & Eat Feel Fresh (een Ayurvedisch plant-based kookboek). Daarnaast heeft ze ook de Highest Selfpodcast met inmiddels meer dan 260 afleveringen, waarin allerlei onderwerpen aan de orde komen. 

Mijn favoriete afleveringen zijn degene m.b.t. Ayurveda. Een aantal aanraders zijn:

114: Finding your dharma with Deepak Chopra

104: All about Ayurvedic TONGUE Analysis with John of Joyful Belly

111: Ayurvedic facial analysis to assess your dosha with John Immel 

106: Ayurvedic Herbal Healing with Dr. Virender Sodhi, Youveda Advisory Member

 

 

The Ashtanga Dispatch Yoga Podcast

Ashtanga Dispatch Podcast

In deze podcast interviewt Peg Mulqueen samen met haar dochter Meghan Powell veel senior ashtanga leraren over yoga, hun yoga-reis en de uitdagingen waarmee ze in het leven werden geconfronteerd. Ze willen ontdekken wat het betekent om yoga te beoefenen door middel van gesprekken met de mensen die inspireren, vragen stellen, provoceren, onderwijzen en bekrachtigen.

Maar denk s.v.p. niet dat deze podcast alleen voor de yogi's is die de ashtanga-stijl beoefenen. Het gaat over de acht ledematen van yoga. Dus onafhankelijk van wat voor soort asana je beoefent, worden in persoonlijke gesprekken diepgaande onderwerpen besproken die voor alle yogi's interessant kunnen zijn. Niet alleen de uitdagingen waarmee de ashtanga gemeenschap de afgelopen jaren te maken kreeg. Maar ook over persoonlijke uitdagingen die deze langdurige yoga beoefenaars hebben overwonnen.

 

 

Sadhguru’s Podcast

Deze podcast bestaat uit opnames van gesprekken met Sadhguru (misschien ken je hem van het boek “Inner engineering, Yoga als pad naar geluk”) waarin hij allerlei vragen beantwoord. Hierdoor hoor je in deze podcast afleveringen zijn perspectief op vooral de praktische zaken in het leven vanuit de lens van spiritualiteit.

Bekijk zelf de onderwerpen van de afleveringen om te kijken of er afleveringen tussen zitten die voor jou interessant zijn.

 

 

The Yogi Show 

Podcast the yogi showZelf omschrijven ze deze podcast als “Yoga, Mindfulness, and Gratitude with a Touch of Humor”. Ik denk terecht. Perfect voor de momenten dat je gewoon leuke interviews met yogi's wil horen. Zelf kwam ik bij deze podcast terecht via deze aflevering:

Episode 12 - Kino MacGregor

 

 

Bonus Podcast

De Ayurveda Podcast

De Ayurveda podcastToch nog een Nederlandse podcast. De Ayurveda Podcast is leuk voor zowel mensen die nog niets van Ayurveda weten, maar ook voor degene die er al meer over weten. Marleen en Cielke bespreken namelijk van alles m.b.t. Ayurveda. Of het nou een basis uitleg is over de verschillende dosha's, tot praktische Ayurvedische tips om je hormonen te balanceren, voor meer energie, de overgang en allerlei lifestyle tips om meer balans te creëren in je leven.

Hoewel je een hoop leert in deze podcast, is het ook leuk om te luisteren. Zoals Marleen & Cielke zelf zeggen "MET een korreltje Himalayazout".

 

 

Veel plezier met deze extra yoga-off-the-mat podcasts.

Enjoy your habits today with love and light.

 

Namasté,

Aimée Kuntz

 

Niets meer missen van onze yoga blog?

Wil jij stap voor stap meer yoga lifestyle gewoontes implementeren? Om meer ontspannen te genieten van jouw ideale leven? Om te leven volgens jouw intentie? Het is mijn doel om jou hiermee te helpen. 
SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF en mis nooit meer één van onze yoga blogs.
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »