• Lorem ipsum

Smoothie bowl met rood fruit

21 Sep 2018
door Aimée Kuntz

Deze heerlijke smoothie bowl met rood fruit past goed in een sattvic eetpatroon. Om je tegelijkertijd fysiek energiek en mentaal rustig te voelen. Zodat je eetpatroon bijdraagt aan jouw yoga practice.

 

Zelf ontbijt ik meestal pas na m’n yoga practice. Aangezien ik op de meeste dagen de ochtend besteed aan m’n yoga practice, wordt m’n ontbijt in de praktijk meestal een brunch. Vaak maak ik dan een heerlijke smoothie bowl.

 

Het fruit geeft me lekker veel energie en verteert makkelijk. En door de avocado, chia zaden en kokosmelk kan ik toch best een tijdje voort op zo’n heerlijke smoothie bowl. Een verwenmomentje waar mijn lichaam dankbaar voor is.

 

 

Een klein beetje yoga filosofie

(en wat dit te maken heeft met je favo smoothie bowl)

Heb je overigens wel eens gehoord over de guna’s: sattva, rajas en tamas? Dit zijn drie categorieën in de yoga filosofie waarmee we de natuur (inclusief materie, gedachtes en emoties) opdelen.

 

Onder de invloed van rajas, kan je geest onrustig, onzuiver of ongeconcentreerd raken. In het geval van voeding kan je hiervoor bijvoorbeeld denken aan als je teveel koffie hebt gedronken. Indien tamas invloeden juist dominant zijn, kan je je bijvoorbeeld sloom of slaperig gaan voelen. Dan hebben we ook nog sattva, met kenmerken als zuiverheid, puurheid, kennis en harmonie.

 

Het vergroten van de invloed van sattva kan door de invloed van rajas en tamas te verminderen. Dit kan via je gedrag en gewoontes. Maar ook via je voeding. Zo worden vers fruit, groenten en peulvruchten gezien als sattvic voedsel. Vooral als het vers, puur en boven de grond heeft gegroeid onder invloed van zonlicht. Een vers gemaakte smoothie bowl past hier dus heel mooi bij.

 

Luister echter vooral naar de signalen van je lichaam, inclusief de invloeden van de seizoenen. Op een koude regenachtige dag kan het bijvoorbeeld zijn dat je lichaam meer behoefte heeft aan een meer verwarmend ontbijt, zoals bijvoorbeeld warme havermout. Klik HIER om meer te lezen over het interpreteren van de signalen van jouw lichaam m.b.t. voeding.

 

 

Biologische ingrediënten

  • 150 gram rode vruchten zoals frambozen, kersen, aardbei of blauwe bessen
  • 1 banaan
  • ½ avocado
  • 2 verse dadels
  • +/- 70 ml kokosmelk
  • ½ theelepel vanillepoeder
  • 1 eetlepel chia zaad

 

Optionele ingrediënten om de smoothie bowl helemaal af te maken naar jouw smaak

  • 2 eetlepels rauwe cacaopoeder
  • superfoods naar keuze zoals camu camu en/of maca
  • Toppings naar keuze zoals vers fruit, kokosrasp of als je er echts speciaals van wil maken wat eetbare bloemen.

 

Bereiding

Ontpit de dadels. Mix de ingrediënten met de staafmixer of blender. Doe de smoothie in je favoriete bowl en versier je smoothie bowl met je favoriete toppings. Het is nu tijd om lekker te gaan zitten met je smoothie bowl.

 

Enjoy your Habits© today with love and light!  

Aimée Kuntz

 

 

Niets meer missen van onze yoga blog?

Wil jij stap voor stap meer yoga lifestyle gewoontes implementeren? Om meer ontspannen te genieten van jouw ideale leven? Om te leven volgens jouw intentie? Het is ons doel om jou hiermee te helpen. 
SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF en mis nooit meer één van onze yoga blogs.
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »