• Lorem ipsum

Smoothie met blauwe bessen, ananas en kokoswater

13 Sep 2018
door Aimée Kuntz

Iedereen heeft wel z’n eigen favoriete smoothie. Maar het is ook wel zo fijn (en gezond) om af te wisselen. Deze smoothie is heerlijk hydraterend met wat extra ‘body’ door de notenpasta.

Kokoswater bevat veel elektrolyt mineralen zoals magnesium. Zorg daarom wel dat de kokoswater niet de uit geconcentreerd kokoswater wordt gemaakt, omdat er anders weinig mineralen overblijven door het productieproces.

Blauwe bessen bevatten veel antioxidanten. Ananas geeft niet alleen een tropisch gevoel. Het bevat ook het enzym bromelaïne. wat goed is voor het spijsverteringsproces. En natuurlijk ook veel vitamines en mineralen, zoals de meeste fruitsoorten. De banaan zorgt voor een romige structuur en zoete smaak.

Je maakt de smoothie frisser door munt toe te voegen. Omdat munt een sterke smaak heeft, heb je er maar weinig van nodig in je smoothie. Omdat munt een verkoelend effect heeft, laat ik dit ingrediënt zelf weg op minder warme dagen.

 

Heb je een actieve levensstijl en wil je nog extra superfoods toevoegen? Je kan dan bijvoorbeeld denken aan spirulina. Dit bevat veel essentiële aminozuren (welke door je lichaam worden omgezet in proteïne), B-vitamines (thiamine en riboflavine) en mineralen zoals ijzer, magnesium en mangaan. Spirulina heeft echter wel een sterke smaak, waar niet iedereen van houd.

 

Biologische ingrediënten:

  • 400 ml kokoswater
  • 75 gram (diepvries wilde) blauwe bessen
  • 75 gram ananas
  • 1 banaan
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • ½ à 1 eetlepel notenpasta
  • 2 blaadjes munt (optioneel: voor een extra verkoelend effect)

 

Bereiding

Mix de ingrediënten met behulp van een blender of staafmixer.

 

Enjoy your Habits© today with love and light!  

Aimée Kuntz

 

Niets meer missen van onze yoga blog?

Wil jij stap voor stap meer yoga lifestyle gewoontes implementeren? Om meer ontspannen te genieten van jouw ideale leven? Om te leven volgens jouw intentie? Het is ons doel om jou hiermee te helpen. 
SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF en mis nooit meer één van onze yoga blogs.
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »