• Lorem ipsum

Tijd, intuïtie en duif houding

22 Oct 2018
door Aimee Kuntz

Yoga inspiratie van onze social media kanalen

In plaats van een lange yoga blog, hierbij een aantal korte berichtjes van onze social media kanalen.

Facebook: https://www.facebook.com/YogaHabits/

Instagram: https://www.instagram.com/yogahabits/

 

 

Wat is tijd überhaupt?

Waar het versnellen van een yogavideo me aan deed denken? Wel, aan het concept ‘tijd’.

Tijd is iets wat we gebruiken om onze levens op een lineaire manier waar te nemen, een vorm van classificatie. Ook is het gerelateerd aan ons bewustzijn, waarbij ‘tijd’ hier snapshots van laat zien. En per zo’n momentopname presenteren onze zintuigen ons één versie van de werkelijkheid.

In yoga werken we hiermee. Bijvoorbeeld als we ons ongemakkelijk voelen en we de neiging hebben om de schuld hiervan te leggen bij specifieke omstandigheden. (Als bijvoorbeeld de ruimte te warm of te koud aanvoelt of als de leraar de houding ‘te’ lang aanhoudt.) Maar zodra we in staat zijn te accepteren hoe we ons voelen en ons kunnen overgeven aan iets hogers, kunnen we ook neurologische patronen veranderen waardoor de situatie zich vaak miraculeus lijkt te veranderen. En dat allemaal binnen micro-seconden. De tijd en omstandigheden waren dan niet verandert vanuit een extern perspectief gezien. Maar ons bewustzijn wel en dat maakt het grote verschil! Het verandert jouw realiteit.

 

 

Hart openers, intuïtie en overvloed ervaren

Zoals je waarschijnlijk weet zijn achteroverbuigingen (zoals fish in lotus) hart openers. Daardoor helpen ze ook om meer contact te maken met jouw intuïtie.

Als je je acties afstemt op je intuïtie, worden geven en ontvangen één, voel je je energiek en ervaar je overvloed.

Ik geloof dat overvloed een gemoedstoestand is. Ik heb mensen gezien met niet zoveel geld die het gevoel hadden alles te hebben wat ze nodig hadden, van het leven genoten en zich ondersteund voelde door het universum. En ik heb mensen gezien met veel geld die zich arm en aangevallen voelden. Voor mij is het mezelf herinneren aan waar ik dankbaar voor kan zijn een geweldige manier om overvloed te voelen en in een staat van dankbaarheid te komen.

Verder geloof ik dat je intuïtie je naar je dharma leidt. En dat intuïtie je ook kan helpen om jezelf te leren kennen en helemaal oké te leren zijn met wie je bent.

 

 

Wat vertelt je hart jou?

“Dingen die energie geven voelen namelijk ‘licht’ en makkelijk, terwijl dingen die jou energie kosten ‘zwaar’ voelen. Eigenlijk is dit gewoon een methode om bewuster te worden van wat je intuïtie aangeeft. Vaak is het makkelijker hier contact mee te maken nadat je hebt gemediteerd (of yogahoudingen hebt beoefend), omdat je hiermee ruis verwijdert.”

Lees hier meer over in mijn boek ‘Relax Into Action: volop energie met een yoga lifestyle’. Ontvang dit e-boek nu gratis door je in te schrijven voor de YogaHabits nieuwsbrief. Dank je wel!

 

 

Duif houding variant ter voorbereiding voor ‘king pigeon pose’

Deze duifhouding variant van de foto rechtsboven helpt bij het voorbereiden van de schouders op koningsduifhouding. Net zoals bij standing bow pose, druk je je voet in je hand. Houd wel tegelijkertijd ook je arm en vingers actief.

 

 

Foto credits:

Foto in awkward pose (linker foto, op het Yoga Festival Arnhem): Edgar van Kesteren

Andere foto’s gemaakt door YogaHabits

Yoga kleding: K-DEER Izzy Stripe legging en Onzie Elevate bra

 

 

Niets meer missen van onze yoga blog?

Wil jij stap voor stap meer yoga lifestyle gewoontes implementeren? Om meer ontspannen te genieten van jouw ideale leven? Om te leven volgens jouw intentie? Het is ons doel om jou hiermee te helpen. 
SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF en mis nooit meer één van onze yoga blogs.
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »