Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Wat is yin yoga?

18 Jan 2018
door YogaHabits / Aimée Kuntz

Yin yoga is een passieve vorm van yoga waarin je zoveel mogelijk ontspant. De yin yoga houdingen worden vaak langer zittend of liggend uitgevoerd en langer aangehouden (tot wel 5 minuten).

 

Over yin yoga

De afgelopen jaren is yin yoga erg populair geworden in Nederland. Misschien wel omdat deze rustige vorm van yoga een tegenhanger biedt voor stress en een gehaast leven.

  

Deze yoga vorm is opgericht door de amerikaanse Paul Grilley. Yin yoga richt zich op bindweefsel, gewrichten en maakt gebruik van de meridianen in het lichaam. In yin yoga wordt dit gedaan op een manier waarbij de spieren zoveel mogelijk worden ontspannen, wat dus een andere aanpak is dan in yang vormen (zoals vinyasa, ashtanga en bikram yoga).

   

Ook al worden de houdingen rustig en passief uitgevoerd, betekent dit niet dat yin yoga geen uitdagingen biedt. De intensiteit van yin yoga zit vooral in het kunnen overgeven aan het proces. Het is wel (net zoals in andere yoga vormen) erg belangrijk dat je hierbij niet je grenzen voorbij gaat. Laat de houdingen rustig hun werk doen en maak bijvoorbeeld gebruik van ondersteunende yoga props ter ondersteuning. 

  

Door het rustige karakter van yin yoga (waarin je steeds geconfronteerd wordt met jezelf) is ook deze yoga vorm een goede voorbereiding op meditatie. In de tussentijd kom je hierbij in ieder geval al tot rust en werk je aan bewustwording.

  

Ook al is dit een relaxte yoga stijl, is het net als bij andere yoga stijlen belangrijk om eventuele blessures en andere dingen die je yoga practice kunnen beïnvloeden vooraf te melden bij de yogaleraar. Deze kan je dan beter helpen met aanpassingen waar nodig. Bij yin yoga is het bijvoorbeeld ook een goed idee om de yoga docent te informeren als je hypermobiele gewrichten hebt.

  

Ook wordt het aangeraden om een yin yoga practice te combineren met een yang yoga practice. Beiden hebben hun eigen unieke bijdrage bij het creëren van meer balans.

  

Foto credit: onze ambassadeur Amber Hanning in een Onzie topvan YogaHabits.

   

 

Onze favoriete yin yoga kleding

Ook al is yin yoga een passieve yoga stijl, wil je hierin nog steeds yogakleding dragen met perfecte bewegingsvrijheid. Juist ook als je langer in zo'n yoga houding blijft. Kies voor een yoga legging van high-tech materiaal en het gebuik van laagjes houdt je lekker warm in de yin yoga les. Hieronder een paar van onze favorieten ter inspiratie.

 

Teeki Love the elephant yoga legging

 

K-DEER Jody Stripe Legging

 

Noli yoga Silver Tree legging

 

Onzie Drapey V Back Top

 

Klik HIERals je nog meer mooie lange yoga tops wil zien.

Klik HIERals je nog meer geweldige yoga leggings wil zien.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »