Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Zeven redenen om te investeren in kwalitatieve yogakleding

23 Mar 2017
door Katherine Smith

Is er een groot verschil tussen goedkope yogakleding en hoogwaardige yogakleding? Ja dat is er zeker! En in deze blog vertelt Katherine Smith waarom ze is overgestapt op high-tech yogakleding van hoge kwaliteit.

 

Zeven redenen om te investeren in kwalitatieve yogakleding

Ik herinner me nog dat ik de overstap maakte. Het was iets wat ik ​​voor een lange tijd had weerstaan. Ik was zelfs trots op mijn € 10 leggings en dacht dat ze prima voldeden.

  

Voor mij waren dure yoga broeken met mooie prints in luxe materialen zelfs frivool.

  

Toen ik begon met het beoefenen van yoga, had yoga nog niet de sparkles en allure van tegenwoordig. Het was iets wat je in een trainingspak of pyjama deed.

  

Mijn yogakleding had inmiddels al een upgrade ondergaan van losse lagen naar meer aansluitende materialen. En had me neergelegd bij het (met veel gehannes) steeds moeten ophalen van mijn yoga broek en het zeer reële risico dat de persoon op de mat achter mij wellicht meer te zien kreeg dan wenselijk, doordat mijn broek doorzichtig bleek te zijn in Parsvottanasana.

 

Het werd echter een echt probleem toen yoga mijn beroep werd en ik mijn vorige baan had opgezegd om fulltime te gaan lesgeven. Met de combinatie van mijn persoonlijke yoga beoefening en het lesgeven bracht ik dagelijks zo’n 4 tot 6 uur door op de yogamat. En die goedbedoelde lycra leggings konden dat gewoon niet aan.

  

Ik bedacht dat als ik zou bergbeklimmen, skiën of duiken, ik ook zou investeren in de juiste uitrusting en kleding, dus waarom niet in een yoga legging?

  

De eerste keer dat ik online op zoek ging naar 'professionele' yoga kleding werd ik overweldigd door de keuze en wilde er eentje van allemaal. Ieder item leek een statement te maken dat de drager serieus nam, zonder afbreuk te doen aan hun vrijgevochten integriteit of gevoel van speelsheid en plezier. Voorzichtig bestelde ik één Teeki  uit nieuwsgierigheid, maar nog steeds sceptisch.

 

Maar toen arriveerde mijn Teeki legging en was ik omgeturnd.

 

Het klinkt misschien oppervlakkig om te zeggen, maar ik had meer zelfvertrouwen door deze yoga legging te dragen. Niet perse vanwege hoe het eruit zag, maar omdat ik me meer comfortabel voelde; ze zakte niet af, knelde niet af en schenen niet door. Door te zweten in m’n yoga practice gingen ze nog meer zitten als een tweede huid die zat als gegoten. Doordat het materiaal echt lichtgewicht had, werd ik een keer bijna paranoïde alsof ik naakt was en vergeten was überhaupt een yoga legging aan te trekken.

 

Voordat ik het zelf had ervaren vond ik het moeilijk te geloven dat het echt een verschil maakt door te investeren in echt goede yogakleding die hier speciaal voor is ontworpen. Ik zal nooit zeggen dat je een fancy yoga legging nodig hebt om yoga te kunnen beoefenen, maar wel dat het investeren in goede kwalitatieve active wear een positief effect kan hebben op je ervaring en prestaties.

 

Daarom hier nog mijn favoriete redenen om te investeren in active wear en yogakleding van goede kwaliteit.

 

 

1. Stretch zonder af te zakken

High-tech yogakledig is speciaal ontwikkeld voor de behoeften van een actieve levensstijl, wat betekent dat ze goed mee rekken in jouw bewegingen zonder af te zakken en dat ze hun vorm niet verliezen door wassen of dragen.  

 

 

2. Ze helpen je om geconcentreerd te blijven

Yogekleding die niet afzakt of om je heen gaat zitten als een natte dweil, zodat je je yoga focus veel makkelijker kan behouden en geen tijd verliest of aanwijzingen mist doordat je bezig was je outfit weer goed te doen.

 

 

3. Het is kleding, met een geweten

De meeste yogakleding bedrijven zetten zich in voor duurzaamheid en maken gebruik van gerecyclede of milieuvriendelijke materialen, zodat jij je kan ontspannen met een goed geweten en je geld hebt uitgegeven aan ethische producten.

  

 

4. Geen peak-a-boo meer

Wanneer je kiest voor kwalitatieve yogakleding over goedkopere alternatieven, kan je met vertrouwen bewegen in die heerlijke en uitdagende yogahoudingen. Omdat je weet dat ze niet zullen doorschijnen of meer zullen onthullen dan wenselijk.

 

   

5. Ze zorgen dat je je klaar voelt voor je yogales

Hoe we ons kleden heeft invloed op hoe we ons voelen. Het dragen van kleding die speciaal is ontworpen en ontwikkeld voor een bepaald doel is praktisch en helpen je ook om de juiste mentaliteit te cultiveren.

  

  

6. Ze zijn comfortabel en zo mooi

Als er iets zo comfortabel is en je je daarnaast rock-star-ready laat voelen, wil je die outfit de hele tijd dragen. In feite is er een reëel gevaar je jouw favoriete yoga leggings nooit zal willen uitdoen. Normale kleding voelt daarmee in vergelijking zo saai.

 

 

7. Ze weerstaan ​​de tand des tijds

Die eerste Teeki legging die kocht heeft bij verre van al het andere dat ik ooit heb gehad overleefd. Drie jaar later, ondanks het feit dat het de leggings zijn die ik het meest vaak draag,  zien ze er nog steeds als nieuw uit. De levensduur gaat dus ver voorbij die van € 10.

 

 

Over Katherine Smith

Katherine runt boutique yoga retraites over de hele wereld die je uitnodigen om te herstellen en vernieuwen op de mooiste plekken op aarde Daarnaast heeft ze Empowered Yoga gecreëerd, een persoonlijk yoga programma met als doel om in 6 weken een vliegende start te maken richting hun wellbeing doelen, gevestigd in Amsterdam.

 

Katherine is een yoga-leraar, schrijver, reis-junkie, liefhebber van eten en all round life-lover, die zelden tevreden is met de status quo, meedogenloos gaat voor een minder gewoon level, hongerig om haar eigen pad te ontdekken.

 

https://www.facebook.com/Katherinesmithyoga/

https://www.instagram.com/katherinesmithyoga/

  

  

Shop Teeki yogakleding

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »