• Lorem ipsum

Energie, dharma & yoga gewoontes van Patty Jongemaets

29 Oct 2018
door Aimee Kuntz & Patty Jongemaets

Van burn-out en ME naar fulltime yogadocent, kindercounseler, Reconnective healing practioner en eigenaar van Dolfijn Wellness. Dat is de reis die de lieve en nu super energieke Patty Jongemaets heeft gemaakt met behulp van yoga. Lees in deze rubriek over haar dharma en yoga gewoontes.

En misschien herinner je je Patty ook nog van het interview dat ik afgelopen voorjaar met haar deed over hoe moed is geïntegreerd in yoga.

 

Over Patty en de deugdenyoga

Patty ontwikkelde de Deugdenyoga. Ooit kwam zij met behulp van yoga een burn-out en de daaruit voortvloeiende ME te boven. Nu is het haar passie om met yoga zoveel mogelijk volwassenen en kinderen te inspireren om hun dromen en doelen te behalen.

 

Patty is fulltime yogadocent, kindercounseler, Reconnective healing practioner en eigenaar van Dolfijn Wellness. Met haar jarenlange ervaring in het onderwijs geeft Patty yogalessen, coacht en verzorgt ze de docentenopleidingen. Inmiddels heeft zij al ruim 200 deugdenyogadocenten opgeleid en 800 kinderyogadocenten.  Over Deugdenyoga schreef zij een aantal boeken en met haar online trainingen wil zij het nog dichter bij de mensen brengen.

 

 

Hoe heeft jouw yoga practice jouw blik op ‘energie’ veranderd?

Ten eerste kan ik de energie veel beter in mijn lijf voelen; ik kan de stroom van energie voelen in mijn lichaam.

Verder geeft yoga mij meer energie. Ook heb ik ontdekt dat ik meer energie krijg door tussen de asana’s bewust te voelen. En door yoga voel ik een verbinding met het de universele energie en gaan de dingen moeitelozer.

 

 

Wat betekent het woord dharma voor jou? En wat is jouw dharma (conform jouw inzicht hierover op dit moment)?

Mijn dharma is mensen helpen het licht in zichzelf te vinden of hervinden. Mensen helpen hun potentieel te leven.

 

 

Uit welke elementen bestaat jouw yoga practice? En als dat meer omvat dan de beoefening van yogahoudingen, kan je hier meer over vertellen?

Mijn yoga practice bestaat uit de combinatie van een zuiveringsritueel, meditatie, asana’s en dan de camel ride, zonnegroeten en salamba sarvangasana.

 

 

Om jaar in jaar uit dagelijks yoga te blijven beoefenen vraagt om tapas (discipline). Wat heeft jou geholpen om deze gewoonte op te bouwen?

Les geven. Integer zijn en het voorbeeld geven.

 

Zou jij iets willen vertellen over een uitdaging die jij bent tegengekomen (in het leven van jouw dharma ?

Zoals het ervaren van weerstand of het nog niet maken van de impact die je graag zou willen maken. En wat heb je gedaan of veranderd om door deze fase heen te komen?

Heel vaak zijn er van die stemmetjes die zeggen ‘wat heb jij nou te bieden?’. Zeker wanneer er weer nieuwe opleidingen starten, maar ook nu weer met het neerzetten van de online deugdenyoga lessen.

Het is zo fijn wanneer mensen dan zo enthousiast reageren over wat de opleiding hun geeft. Mij helpt het dan om daar weer aan terug te denken. Om terug te kijken wat een positieve verandering iedereen is ondergaan.

Verder helpt mediteren. En weer een ‘weten’; dat het goed is wat ik doe en dat het heel mooi is wat ik mag doorgeven.

 

 

Welk inzicht heeft veel impact gemaakt op jouw yoga practice? Bijvoorbeeld iets uit de yoga filosofie of een cue van een leraar.

Dat je yoga doet voor een ander. Wanneer je je yoga practice opdraagt aan een ander dan ga je er gewoon voor. En het werkt ook echt door op de ander! Zo bijzonder!

 

 

Welk (yoga) boek kan je aanbevelen?

Over de werking van yoga (Michael Roach & Christie Macnally). Prachtige roman, maar dan weet je ook in een keer hoe het komt dat yoga zoveel doet.

Over de werking van yoga

 

 

Hoe kunnen we jou ondersteunen in jouw dharma? En hoe komen we in contact met jou (website, social media etc.)?

Ha ha. Door gewoon de opleidingen bij mij te komen doen.  De deugdenyoga opleiding is in meditatie tot mij gekomen en het geeft zoveel!

 

Dolfijn Wellness:

Website: https://www.dolfijnwellness.nl/

Facebook: https://www.facebook.com/dolfijnwellness                  

Instagram: https://www.instagram.com/dolfijnwellness/

 

Yoga- en Coaching opleidingen bij Patty:

https://www.dolfijnwellness.nl/opleidingen/

 

Kinderyoga Festival:

https://www.facebook.com/kinderyogafestival/

 

Online programma’s

Online programma (gratis) ‘Meer liefde in je leven’: https://www.dolfijnwellness.nl/gratis/meer-liefde-leven/

Online Lessen Deugdenyoga, zoals Dankbaarheid, Respect, Dienstbaarheid, Ondernemingszin of Verdraagzaamheid: https://onlineacademy.dolfijnwellness.nl

 

Boeken geschreven door Patty

Deugdenyoga

Deugdenyoga 2

Chakrayoga voor kinderen

Deugdenyoga voor kinderen

 

Niets meer missen van onze yoga blog?

Wil jij stap voor stap meer yoga lifestyle gewoontes implementeren? Om meer ontspannen te genieten van jouw ideale leven? Om te leven volgens jouw intentie? Het is ons doel om jou hiermee te helpen. 
SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF en mis nooit meer één van onze yoga blogs.
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »