• Lorem ipsum

Wat is vinyasa yoga?

8 Aug 2019
door Aimée Kuntz

Vinyasa flow

Vinyasa yoga lessen zijn er in veel verschillende varianten, zoals basic flow, relax flow, strong flow, flow4all of slow flow. Veel van deze varianten benadrukken al een belangrijk element van vinyasa yoga: de flow waarmee je beweegt van de ene naar de andere yoga houding. Andere yoga scholen maken juist weer onderscheid in hun vinyasa lessen op basis van beginners, intermediate en advanced. Maar ook prana yoga en power yoga zijn vinyasa yoga lessen.

In welke vinyasa yoga les je ook staat, grote kans dat de warrior houdingen ruimschoots aan de orde komen. Daarnaast is kenmerkend voor vinyasa yoga dat je beweegt op de ademhaling.

Vinyasa yoga lessen kunnen erg intensief zijn en vallen zeker onder de yogalessen waar je flink kan zweten. Ook de ademhaling zelf wordt vaak gebruikt om hitte te creëren in het lichaam. Natuurlijk is dat al weer een stuk minder het geval in gentle vinyasa lessen. Eén ding is zeker, er is genoeg keuze in vinyasa lessen; genoeg mogelijkheden om te kiezen voor een variant die past bij wat jij op dit moment het beste kan gebruiken.

 

Geen vaste serie yogahoudingen

Vinyasa yoga heeft geen vaste serie van yoga houdingen, waardoor er veel variatie in de beoefende yogahoudingen kan zitten.

 

Verschil tussen Vinyasa en Ashtanga yoga

Overigens in Ashtanga Yoga ook een vorm van vinyasa yoga; een yoga stijl welke wel gebruik maakt van vaste series. Hierbij geldt dus dat ashtanga wel een vorm van vinyasa yoga is maar lang niet alle vinyasa yoga lessen Ashtanga Yoga zijn. Lees [HIER] meer over Ashtanga Yoga.

 

Vinyasa Krama

Binnen de dynamiek van vinyasa yoga kan een vinyasa yoga les toegankelijk gemaakt worden voor verschillende 'niveaus' door gebruik te maken van krama's: verschillende stappen of varianten in een houding. Je begint met de meest simpele variant. Door alleen als je deze goed beheerst pas de opvolgende variant/stap te proberen kan je zorgen dat je zowel niet verder gaat in yogahoudingen dan wat therapeutisch op dat moment de meeste waarde biedt. 

 

Vinyasa yogakleding

Voor vinyasa yoga is het fijn yogakleding te dragen die vocht goed afvoert en goed met je meebeweegt terwijl het natuurlijk wel goed blijft zitten. Hierdoor is het vaak fijn om te kiezen voor yogakleding gemaakt van high-tech materialen zoals K-DEER, Noli en Onzie. Vaak wordt er gekozen voor een yoga legging in combinatie met een yoga bra topen/of yoga tank top. Hier een paar van onze favorieten:

K-DEER Dutchess legging

Noli Ombre tree legging

Onzie flow tank top

 

Klik [HIER] voor meer mooie yogakleding voor vinyasa yoga welke geproduceerd zijn in geode arbeidsomstandigheden.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »