• Lorem ipsum

Wat is deugdenyoga?

27 Jun 2019
door Aimée Kuntz

Deugdenyoga is ontwikkeld door Patty Jongemaets, waarmee ze yoga combineert met de deugden vanuit het Internationale Virtues Project van de Canadese psychologe Linda Kavelin Popov.

 

In iedere deugdenyogales staat een deugd (zoals kracht, reinheid, vreugde, openheid of tevredenheid) centraal. Deze deugd wordt dan in de yogales met yogahoudingen (asana’s), ademhalingsoefeningen (pranayama) en meditatie verwerkt. 

 

Het doel van deugdenyoga is om het toepassen van de yoga filosofie makkelijker te maken. Als je namelijk de deugden uit het Internationale Virtues Project namelijk legt naast de yoga filosofie zoals de yoga sutra en deBhagavad Gita, is het niet heel moeilijk om de raakvlakken te vinden. Door de deugdenkaarten te gebruiken, zijn deze waarden echter al ‘vertaald’ naar hoe je deze kan toepassen in een westerse leefstijl.

 

Patty omschreef deugdenyoga eerder in een interview voor YogaHabits als “het is de taal van het hart en de weg van de ziel”. In dit interview [HIER] lees je ook over hoe een les rondom de deugd moed er uit kan zien. Met behulp van de deugden wordt diepgang gecreëerd aan de yogales op een lichte en vreugdevolle manier. Ook geven deelnemers aan dat het inzicht geeft in je relaties.

 

Hoe kan ik deugdenyoga beoefenen?

Deugdenyoga bij een gecertificeerde deugdenyogadocent

Natuurlijk kan je deugdenyogalessen volgen bij Patty zelf. Ook heeft Patty inmiddels ruim 30 deugdenyogadocenten opgeleid. Je kan HIER checken waar de bij jou dichtsbijzijnde deugdenyogales wordt gegeven.

 

Online deugdenyogalessen volgen

Is er nou geen deugdenyogadocent bij jou in de buurt of vind je het gewoon fijn om vanuit jouw huis yoga te beoefenen, dan kan je ook deugdenyoga beoefenen via één van de online programma’s die Patty heeft gecreëerd. Om uit te proberen wat deze yogastijl voor je kan doen kan je HIER een gratis online yogales volgen. En omdat je dan waarschijnlijk met meer deugden aan de gang wil, kan je ook kiezen voor online deugdenyoga programma’s met de thema’s dankbaarheid, dienstbaarheid of ondernemingszin, welke je HIER kan vinden. Het fijne van een online programma is dat ze de lessen zo vaak als je wilt kan volgen, op een tijdstip dat jou uitkomt en zonder dat je reistijd hebt.

 

Boeken over deugdenyoga

Tijdens het vervullen van haar dharma (check de blog Energie, dharma & yoga gewoontes van Patty Jongemaets HIER) heeft ze ook nog eens vier boeken geschreven. Een uitkomst als je al een tijdje yoga beoefent en dus al wat bekender bent met yogahoudingen en met nog meer thema’s aan de gang wil.

deugdenyoga boek   deugdenyoga boek 2

Deugdenyoga kinderen   chakra yoga kinderen

    

Niets meer missen van onze yoga blog?

Wil jij stap voor stap meer yoga lifestyle gewoontes implementeren? Om meer ontspannen te genieten van jouw ideale leven? Om te leven volgens jouw intentie? Het is ons doel om jou hiermee te helpen. 
SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF en mis nooit meer één van onze yoga blogs.
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »